Makelaarhulst

Help we gaan een huis bouwen: waar moet ik aan denken?

bouwrecht advocaat

Help we gaan een huis bouwen: waar moet ik aan denken?

Geplaatst op

Het gaat dan toch echt gebeuren, je gaat eindelijk je droomhuis bouwen. Maar waar moet je aan denken? In deze blog nemen we je mee langs een aantal voorbeelden zodat jij helemaal goed beslagen ter ijs komt. Laat je bijstaan door een bouwrecht advocaat , zo weet je precies waar je juridisch aan toe bent.

Begin te dromen

Alle concrete zaken waarvan je kunt genieten binnen met een droom, met een voorstelling van hoe het kan zijn. Zie je ideale woning voor je: hoe ziet deze eruit van binnen en van buiten. Bedenk hoe je de woning zou willen realiseren. Laten bouwen of zelf doen? Vele mensen kiezen voor de eerste optie.

Maak het concreet

Ga kijk waar jij je huis zou kunnen laten bouwen. Welke omgeving is geschikt voor het type huis dat jij zou willen bouwen. Test je woonwensen aan de locatie. Wat kan er wel, wat kan er niet.

Wat is je budget?

Je budget is niet oneindig, daarom moet je keuzes maken. Wat kun jij al betalen en wat moet er geleend worden. In deze fase stel je een financieel plan op waar je je zoveel mogelijk aan moet zien te houden.

Wat heb je voor je geld?

Benader de experts en geef aan wat je budget is. Architecten en aannemers zullen op basis van jouw financiële plaatje met een voorstel komen.

Vraag om hulp

Nu is het tijd om je plan nog een keer aan de realiteit te staven, namelijk door een expert te raadplegen. Kijk samen naar je plan.

Maatwerk of standaard?

Je kunt kiezen tussen een speciaal voor jou in opdracht gebouwd huis, of een woning uit een catalogus. Met een woning in opdracht heb je natuurlijk veel meer vrijheid om je huis vorm te geven. Een designhuis zelf vormgeven is een schitterende manier om je creatieve flow de vrije loop te geven.

Maak de vergunningen en contracten in orde

Het is slim om bij het sluiten van contracten en het regelen van vergunningen, een advocaat vastgoedrecht en bouwrecht te laten kijken naar deze belangrijke documenten. Zo weet je zeker dat je bouwproces volgens de wet en regelgeving gaat.

Geniet

Als de bouw eindelijk begonnen is, mag je best al wel een beetje beginnen met de voorpret. Misschien dat er hier en daar een kleine aanpassing nodig is en dat er kritisch gekeken moet worden naar het budget, maar grote veranderingen zullen er naar alle waarschijnlijkheid niet meer komen. Als het helemaal klaar is heb je woning die past in het plaatje, hoe jij het voor je ziet, je droomhuis.

Ontdek meer

Nieuwe dak en gevel bekleding nodig? Veel voorkomende fouten tijdens een verhuizing vermijden? Check dan snel de blogs op onze site. Laat je informeren door expert informatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden