Wilt u uw pand of woning in de regio Eindhoven een nieuwe uitstraling geven? Een hele renovatie is hiervoor niet nodig. Een nieuwe dak- en gevelbekleding van metaal kan al veel doen voor de uitstraling van uw pand of woning. Tevens beschermt en isoleert metaal uw dak ook. Metaal wordt tegenwoordig veelvuldig toegepast gezien er veel verschillende metaalsoorten bestaan, onder andere aluminium, zink en lood. Veel van deze soorten zijn geschikt voor metaalbewerking. Metaalsoorten kunnen bijvoorbeeld gecoat, gelast, geknipt, gekraald, gezaagd of gezet worden. Dit zorgt ervoor dat de populariteit van metaal Eindhoven nog altijd stijgt.

 Een product dat exact op uw dak aansluit.

Zink is een van de meest gebruikte materialen op het gebied van zetwerk op maat. Zetten is een plaatbewerkingstechniek waarbij het plaatmateriaal in een andere, dus gewenste, vorm wordt gebogen door een kantbank, bankschroef of zetbank. Door deze aanpassingen in het materiaal aan te brengen krijgt u een product dat exact op uw dak aansluit. Zink word vooral toegepast voor zetwerk op maat door de ideale eigenschappen die het materiaal heeft. Zo heeft het een ontzettend lange levensduur, is het enorm duurzaam en is het eenvoudig te repareren. Een van de grote voordelen van zetwerk op maat is dat de materialen niet aan elkaar gelast hoeven te worden. Dit scheelt tijd en u houdt hier een nettere afwerking aan over.

 Lang geen omkijken meer naar uw dak- en gevelbekleding.

Zetwerk wordt tegenwoordig veelvuldig toegepast in de daken- en bouwindustrie. Zink op maat wordt voornamelijk gebruikt voor dak- en gevelbekleding. Omdat zink eenvoudig te bewerken is kunnen er veel producten van worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan daktrimmen, afdekkappen, dakgoten, dakranden en waterslagen. De extreem lange levensduur van zink speelt een grote rol in de materiaalkeuze hiervoor. Zink heeft een levensverwachting van gemiddeld 50 jaar of meer. Na al deze jaren blijft het dezelfde eigenschappen houden; het wordt niet broos, is nog makkelijk te repareren en veroudert niet. En omdat onderhoud niet noodzakelijk is voor zink heeft u lang geen omkijken meer naar uw dak- en gevelbekleding.

 Bent u op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in metaalbewerking?

Wilt u graag een nieuwe dak- en gevelbekleding van metaal en bent u hiervoor op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in metaalbewerking Eindhoven? Zoek dan via Google naar verschillende metaalbewerkingsbedrijven bij u in de buurt. U kunt hiervoor langs gaan en u laten informeren en adviseren door een specialist. Zij kunnen met u meekijken naar uw pand of woning en wat uw wensen hiervoor zien. Naar aanleiding hiervan kunnen zij u enkele geschikte metaalsoorten laten zien. Vrijwel altijd heeft een metaalbewerkingsbedrijf een machinepark in eigen beheer. Hierdoor zijn zij in staat om producten snel voor u te realiseren en bij u te leveren. In sommige gevallen kunnen ze het zelfs produceren terwijl u wacht.