Makelaarhulst

Zo voorkom je onnodige stress tijdens de verhuizing

Zo voorkom je onnodige stress tijdens de verhuizing

Geplaatst op

Een verhuizing vergt zowel fysiek als mentaal veel van je. Hoewel het in ontvangst nemen van de sleutels van jouw droomwoning natuurlijk een prachtig vooruitzicht is, begint het dan natuurlijk pas. Je moet enorm veel regelen voordat je eindelijk onbezorgd in dit huis kunt wonen. Zelfs in een huis waar relatief weinig gedaan moet worden, zullen er altijd nog wel wat opknapwerkzaamheden volgen. Daarnaast neemt de verhuizing van je inboedel ook veel tijd in beslag. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen een verhuizing als stressvol beschouwen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om stress zoveel mogelijk te voorkomen. In dit artikel geven we enkele tips.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bedenk ten eerste dat niet alles perfect hoeft. Vaak maken mensen het zichzelf zo lastig, dat ze hierdoor juist meer stress ervaren. Men lijdt immers vaak meer door het lijden wat hij vreest. Als je een keer makkelijke gezonde maaltijden voor 2 personen moet bestellen is dat ook helemaal geen probleem. Je hoeft niet én te verhuizen én nog eens uren achter het fornuis te staan. Er is niemand die dat van jou zal verlangen. Door wat dagelijkse beslommeringen uit handen te geven, kan jij je meer richten op de verhuizing. Hierdoor valt wat druk van je schouders weg, waardoor je de stress tot het minimum kan beperken.

Maak een duidelijke planning

In de tijd voorafgaand aan de verhuizing kan je gelukkig veel doen om stress te verminderen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Maak daarom alvast een duidelijke planning met dingen die tijdens de eerste verhuisdagen direct gedaan moeten worden. Bijvoorbeeld het in gereed brengen van de slaapkamers, zodat jullie alvast een plekje hebben om te slaapkamer. Ook een goed werkend toilet en een douche zijn natuurlijk een pré. De keuken heeft waarschijnlijk minder prioriteit, omdat er ook genoeg andere tijdelijke alternatieven zijn. Stel bijvoorbeeld de vraag: ‘wat eten we vanavond via Butlon’ en het hele gezelschap heeft direct zin in lekkere gerechten. Stel daarom een duidelijk prioriteitenlijstje op, zodat iedereen weet wat gedaan moet worden. Zo bespaar je veel tijd én stress tijdens de verbouwing.

Neem extra tijd voor jezelf

Je hoeft niet iedere dag paraat te staan. Neem daarom gerust eens wat extra tijd voor jezelf. Zeker als een verhuizing door bouwwerkzaamheden meerdere weken in beslag neemt is het belangrijk om af en toe een adempauze in te plannen. Ga daarom eens een dagje naar vrienden, even shoppen, naar de welness of doe iets anders waar je van opknapt. Zo kan je even de stress omtrent de verhuizing en verbouwing achter je laten, waarna je weer met volle moed met een nieuwe dag kunt starten.

Probeer ook jezelf voldoende in de eerste levensbehoeftes te voorzien. Blijf daarom goed drinken en eten. Kies desnoods voor eten bestellen Amsterdam en laad je energielevels weer even op. Ook slapen behoort tot de eerste levensbehoeftes. Probeer daarom iedere dag minimaal 8 uur slaap te krijgen. Ga dus niet tot ’s avonds laat door om er de volgende ochtend voor zonsopgang weer te zijn. Dit hou je simpelweg niet vol en zal de stress en belasting op je lichaam alleen maar vergroten. 

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden