Makelaarhulst

Woning verkopen? Zo voeg je meerwaarde toe aan je huis!

verbeter je energylabel

Woning verkopen? Zo voeg je meerwaarde toe aan je huis!

Geplaatst op

Wanneer je graag naar een andere plaats wilt verhuizen om bijvoorbeeld daar een nieuw leven op te bouwen, is de eerste stap je huidige woning verkopen. Begin hier op tijd mee, want het kan soms een flinke tijd duren voordat er überhaupt kijkers komen voor je woning. Om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers, is het verstandig om een paar aanpassingen aan te brengen. Dit staat niet alleen beter in het totaalplaatje, maar kan je uiteindelijk ook meer opleveren.

Verbeter het energielabel

Mensen die een woning willen kopen, kijken onder andere naar de hoogte van het energielabel waarvan A de hoogste en beste waardering is. Heeft jouw woning energielabel F? Dan is het voor de potentiële kopers duidelijk dat de woning weinig isolatie bevat. Bij de taxatie van de makelaar zal je ook merken dat je huis in dit geval een stuk minder waard is dan bijvoorbeeld die van de buren die wel optimale isolatie hebben. Verhoog de waarde van je woning en laat bijvoorbeeld isolatie aanbrengen. Ook andere maatregelen, zoals zonnepanelen op een plat dak maken dat de verkoopprijs van je woning aanzienlijk stijgt.

Laat de keuken voor wat het is

Heb je voor de verkoop van je woning nog een complete keukenrenovatie in de planning staan? Dit raden wij je eigenlijk ten zeerste af. De inrichting van een keuken is namelijk altijd gebaseerd op persoonlijke smaak. Wat jij van de keuken wilt maken kan daarom enorm verschillen ten opzichte van de persoonlijke smaak van de kopers. Voor jou is het zonde van de investering, aangezien de keuken waarschijnlijk binnenkort toch wel weer onder handen wordt genomen. Laat de keuken daarom voor wat het is. Maak alles goed schoon en geef deze ruimte eventueel een nieuwe likje verf voordat de makelaar foto’s komt maken. En zet een paar leuke accessoires neer. Maar dat is dan ook echt voldoende.

Zorg voor goed onderhoud

Als jij een huis gaat kopen, dan wil je ook het liefst dat de woning er representatief uitziet bij de bezichtiging. Zorg daarom ook zelf voor goed onderhoud van je huis. Kijk voordat de makelaar komt eens kritisch naar de staat van de kozijnen en deuren. Als het niet meer mooi oogt, dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Ook de tuin is een belangrijk onderdeel tijdens de bezichtiging. Haal daarom als het onkruid weg en maak er een gezellig geheel van. Hiervoor hoef je niet per se heel veel aankopen te doen in het tuincentrum. Twee stoeltjes met een tafel en een aantal grote bloempotten met een mooie plant zijn al voldoende.

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden