Makelaarhulst

Welke type vloer past bij jou?

Tocop

Welke type vloer past bij jou?

Geplaatst op

Er bestaan veel soorten vloeren. Kijk alleen al naar het materiaal, de kleur of de functionaliteit ervan. De mogelijkheden zijn bijna oneindig. Wel moet je goed kijken naar de ruimte: voor elke ruimte kan je het best een ander type vloer gebruiken. Om je te helpen oriënteren bij je zoektocht naar een geschikte vloersoort, hebben we de bekendste soort vloeren hieronder opgesomd.

Vloeren voor in je bedrijfspand

Een zeer populaire vloer is de gietvloer. Een gietvloer is onderhoudsvriendelijk en is leverbaar in bijna alle wenselijke kleuren. De vloer kan dus de kleur krijgen met de uitstraling van jouw bedrijf of organisatie. Dit type vloer is opgebouwd uit beton en kunststof. Het is ook mogelijk om tapijt(tegels) te leggen. Je ziet dat ook vaak terugkomen bij bedrijven. Toch raden wij gietvloeren aan, vooral bij zeer intensief gebruikte ruimtes.

Vloeren voor thuis

Ook voor thuis zijn er genoeg opties. Hieronder staan de populairste op een rij:

  • Laminaat is terecht een populaire vloer. Dit type vloer is goedkoop, maar is bijna niet te onderscheiden van een houten vloer die vaak veel duurder is. Het is ook nog eens een zeer onderhoudsvriendelijk type vloer.
  • Dit is een duurder alternatief voor laminaat. Het grote voordeel van tegels is dat ze de ruimte een strak en stoer uiterlijk geven. Ook qua onderhoud scoren ze bonuspunten: doordat dit type tegels kras- en slijtvast is, behoeven ze weinig onderhoud.
  • Tapijt past in vrijwel elke ruimte. Het fijne aan tapijt is dat er vele soorten van zijn. Zo kun je kiezen uit tapijten met verschillende structuren en in vrijwel alle kleuren. Qua materiaal kun je kiezen uit onder andere wol en synthetische stoffen. Naast tapijt op maat laten snijden, kan je ook tapijttegels kopen. Deze hebben een vaste afmeting (vaak 30×30 cm) en kun je eenvoudig leggen.
  • Linoleum en marmoleum. Dit zijn duurzame en milieuvriendelijke vloeren. Het materiaal is namelijk zeer slijtvast en kan zonder problemen zware gewichten dragen. Deze vloeren worden aangeraden voor ruimtes die intensief worden gebruikt, zoals kantoren. Ook zijn ze antistatisch: het is makkelijk om de vloer stofvrij te houden. Zowel qua onderhoud als voor mensen die gevoelig zijn aan de luchtwegen is dit een ideale vloer.

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden