Makelaarhulst

Wat doet een slotenmaker?

Slotenmaker

Wat doet een slotenmaker?

Geplaatst op

Een slotenmaker is iemand die werkt met sloten op deuren, ramen, kluizen, auto’s, enz. Slotenmakers installeren, repareren en passen sloten aan, van auto’s tot kantoorgebouwen. Ook bieden ze diensten aan, ten behoeve van mensen die buitengesloten zijn. Slotenmakers bieden ook vaak een inbraakpreventiecheck aan. Dit beroep is vrij oud; zolang er sloten en sleutels zijn, zijn er mensen die gespecialiseerd zijn in het werken hiermee. Voor de veiligheid in je woning raden we je aan sloten met een politiekeurmerk veilig wonen te laten plaatsen. Een slotenmaker helpt je hier graag bij. 

De taken

Slotenmakers zijn vakmensen die commerciële, residentiële en autosloten en -beveiligingen installeren, afstellen en repareren. Slotenmakers maken en dupliceren sloten, veranderen slotcombinaties en omzeilen sloten als ze daartoe bevoegd zijn. Door hun vaardigheid en kennis werken ze vaak in een residentiële, commerciële en industriële. Ze kunnen zich ook specialiseren in een bepaalde tak.  

Er is een veel voorkomende misvatting dat slotenmakers alleen maar sloten openmaken. Hoewel het waar is dat dit hun bekendste taak is, doen ze ook een aantal andere dingen:

·  Snijsleutels – Slotenmakers kunnen sleutels knippen voor sloten in woon- en bedrijfsgebouwen, voertuigen, kluizen, ramen, enz.

·  Zorg voor sloten voor ramen en deuren – slotenmakers zijn in staat om raam- en deursloten, twee van de meest voorkomende soorten sloten voor residentieel en commercieel gebruik, te leveren, te onderhouden en te repareren.

·  Zorg voor Sloten voor Veiligheidskluizen – niet zo gebruikelijk als het deurslot, veiligheidskluizen zijn een type slot waar slotenmakers in gespecialiseerd zijn.

·  Zorg voor een Auto Locksmith Service: het openen van een  autodeur. Slotenmakers kunnen ook sleutels op afstand en transpondersleutels programmeren of herprogrammeren, autosleutels repareren of een nieuwe sleutel voor het voertuig leveren.

·  Toegangscontrolesystemen aanbieden – er zijn enkele slotenmakers die elektronische toegangscontrolesystemen voor hun klanten kunnen leveren en installeren, maar dit is een specialiteit die niet alle slotenmakers aanbieden.

·  24-uurs noodslotenservice – er zijn veel slotenmakers die na sluitingstijd diensten verlenen als personen hun sleutels zijn kwijtgeraakt, buitengesloten zijn, of als sloten moeten worden vervangen. 

·  Wanneer een slotenmaker sloten in een gebouw installeert, wordt hij of zij meestal de standaard slotenmaker van dat gebouw, vanwege zijn of haar veronderstelde bekendheid met de sloten van het gebouw. Sommige slotenmakers behouden, op verzoek, extra sleutelsets om snel toegang te krijgen als dat nodig is. Ze houden ook de soorten sloten bij die in een gebouw worden gebruikt.

Conclusie

Het vak van slotenmaker is veelzijdig en biedt de uitvoerder veel variatie. Je kunt echt op deze professionals rekenen. Wel 24/7 per dag. Laat je informeren door een expert bij jou in de buurt.

Meta: In deze blog gaan we je bijpraten over de taken van een slotenmaker. Laat je informeren door deze expert om veilig te kunnen wonen!

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden