Makelaarhulst

Wat doen makelaars precies?

Wat doen makelaars precies?

Geplaatst op

De woningmarkt is momenteel enorm druk. Veel mensen zijn op zoek naar een geschikte woning en de huizenprijzen lopen gigantisch op. Daarnaast zijn er ook nog eens bijna geen woningen beschikbaar. Hierdoor wordt het als maar moeilijker om een geschikte koopwoning te vinden. Gelukkig kun je altijd terecht bij een makelaar die je kan helpen met het vinden of verkopen van een woning.

Wat zijn de werkzaamheden van een makelaar?

De voornaamste taak van een makelaar is het bemiddelen bij de aankoop, verkoop of de verhuur van woningen, bedrijfspanden en kantoren. Een makelaar kan ook bemiddelen bij ander onroerend goed. Denk hierbij aan monumenten, agrarisch onroerend goed en kavels. Wanneer je een woning wilt kopen of verkopen kun je een makelaar inschakelen. Een makelaar treedt dan op als aankoopmakelaar of als verkoopmakelaar. Bijna elke makelaar kan optreden als aankoop- of verkoopmakelaar. Ze mogen echter niet een aan- en verkoopmakelaar zijn voor dezelfde woning, omdat verkopers en kopers verschillende belangen hebben. Maar het takenpakket van een makelaar stopt niet bij enkel bemiddelen. Zo werken veel makelaars ook als taxateur en kan een makelaar in opdracht van een klant ook onroerend goed beheren of inkomstenanalyses opmaken.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Zoals de naam al doet vermoeden helpt een aankoopmakelaar bij de aankoop van een huis. Een goed voorbeeld van een aankoopmakelaar is Saskia Vreeman Makelaar Borne. Als aankoopmakelaar kan zij je alles vertellen wat er bij de aankoop van een woning komt kijken. Indien er een nieuwbouwwoning wordt aangeschaft, laat de makelaar je impressies zien van het huis. Mocht je een nieuwe woning willen kopen, dan heeft de aankoopmakelaar onder meer de volgende taakomschrijving:

Het is taak van de aankoopmakelaar om jouw woonwensen in kaart te brengen. Wanneer dit is gedaan gaat de makelaar voor jou op zoek naar beschikbare woningen. De aankoopmakelaar selecteert een aantal woningen die aan jouw criteria en wensen voldoen en bespreekt deze met je. Mocht je een leuke woning zien dan zorgt de aankoopmakelaar ervoor dat je mag langs komen voor een bezichtiging. Mocht je besloten hebben om een huis te kopen dan helpt een aankoopmakelaar met het voeren van de onderhandelingen met de verkopers. Verder helpt en begeleid de aankoopmakelaar je met de notariële en juridische zaken. Tot slot biedt een aankoopmakelaar ondersteuning bij de oplevering van de woning.

Wat doet een verkoopmakelaar?

Zoals de aankoopmakelaar je helpt met de aankoop van een huis, helpt een verkoopmakelaar met de verkoop. Een goed voorbeeld van een verkoopmakelaar is Kamphuis Makelaar Almelo. Als verkoopmakelaar kunnen zij je alles vertellen wat er bij de verkoop van een woning komt kijken. Mocht je jouw woning willen verkopen, dan heeft de verkoopmakelaar onder meer de volgende taakomschrijving: Een verkoopmakelaar is op de hoogte van de huidige marktsituatie en kan je dus goed informeren over de verkoop van je woning. Hierbij geeft de verkoopmakelaar je advies over een goede verkoopprijs. De verkoopmakelaar helpt je bij de verkoopstrategie en gebruikt zijn eventuele middelen om het huis te verkopen. De verkoopmakelaar gaat op zoek naar potentiële kopers en zal je informeren indien er interesse is getoond in je woning. Wanneer potentiële kopers het huis willen bezichtigen, ontvangt de verkoopmakelaar hun en leidt ze rond in jouw huis. Mochten zij overgaan tot koop, dan voert de verkoopmakelaar de onderhandelingen. Tot slot helpt de verkoopmakelaar met het opstellen van verkoopcontracten en geeft de makelaar begeleiding bij notariële en juridische zaken.

Gerelateerde berichten

Hulp bij een verhuizing van een verhuisbedrijf

Een verhuizing kan een stressvolle en overweldigende ervaring zijn, maar met de juiste hulp en planning kan het proces soepel en efficiënt verlopen....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden