Makelaarhulst

Waarom wel of niet kiezen voor betonlook tegels?

Waarom wel of niet kiezen voor betonlook tegels?

Geplaatst op

Een nieuw huis kopen is leuk en spannend, maar je wilt hem ook naar je eigen smaak indelen. Misschien zit er wel een vloer in waar je niet tevreden mee bent. Het beste is dan om een nieuwe vloer uit te kiezen. Natuurlijk zitten er aan elke stijl en aan elke soort vloer voor- en nadelen. In deze blog vertellen we je meer over de voor- en nadelen van keramische betonlook vloertegels.

De voordelen van keramische betonlook tegels

Wanneer je een woning wilt met een moderne of robuuste uitstraling, zijn keramische betonlook tegels dé oplossing. Met keramische tegels profiteer je namelijk van vele voordelen. De vloertegels zijn onderhoudsvrij, duurzaam, krasbestendig en zien er ook nog eens mooi uit. Daarnaast zijn de tegels in veel gevallen uitermate geschikt voor vloerverwarming.

De nadelen van keramiek

Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook een paar nadelen. We zetten ze hieronder even op een rijtje. 

  • Net als bij elke soort tegel, is de vloer niet naadloos. De voegen blijven zichtbaar.
  • Keramische vloertegels voelen, zonder vloerverwarming, kouder aan dan bijvoorbeeld een gietvloer.
  • Diverse mensen ervaren de tegels als duur.

Het eerste nadeel dat we benoemen, hoeft geen nadeel te zijn. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur of je de voegen wel of niet mooi vindt. Ook het laatste punt verschilt per soort tegel. Bij de ene aanbieder zijn de tegels duurder, dan bij de ander. 

Betonlook tegenover echt beton

Met betonlook tegels krijg je te maken met de voordelen van de keramiek, maar het uiterlijk van beton. Met echt beton krijg je ook te maken met de eigenschappen van beton. Je moet rekening houden met veel onderhoud en de kans op scheurtjes en barstjes. Voor binnen in een woning zijn keramische betonlook tegels een betere keuze dan echte betonnen tegels.

Gerelateerde berichten

Hulp bij een verhuizing van een verhuisbedrijf

Een verhuizing kan een stressvolle en overweldigende ervaring zijn, maar met de juiste hulp en planning kan het proces soepel en efficiënt verlopen....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden