Makelaarhulst

Waarom moet ik mijn Senseo steeds ontkalken?

Waarom moet ik mijn Senseo steeds ontkalken?

Geplaatst op

In de keuken liggen veel klusjes op de loer waar je niet altijd zin in hebt. Een van de meest irritante dingen die je moet doen is de afwas. Niet iedereen heeft een afwasmachine en ook zelfs daar valt nog wel eens wat over te zeuren, wie de afwasmachine inruimt en uitpakt. Allemaal eerste-wereldproblemen zullen we maar zeggen. Een ander vervelend klusje is het ontkalken van zo’n beetje alles in huis waar water doorheen stroomt, zoals de Senseo. Maar waarom moet je deze eigenlijk steeds ontkalken en wat gebeurt er als je het niet doet? In deze blog gaan we je vertellen hoe je ervoor kan zorgen dat er minder kalkaanslag in je apparaten terecht komt. Lees snel verder.

Ontkalken makkelijk gemaakt

Wat is nu de snelste manier om te ontkalken? Dat is natuurlijk door helemaal niet te hoeven ontkalken. Een beetje een zen-benadering, maar het is daadwerkelijk mogelijk. Door een waterontharder op de hoofdkraan aan te sluiten, die werkt met magnetische straling, is het mogelijk om de kalkdeeltjes zo te behandelen dat ze zich niet hechten aan de leidingen. Denk daarbij aan leidingen in de vaatwasmachine, wasmachine en alle andere zaken waar water een belangrijke rol speelt. De reden waarom Senseo ontkalken nog steeds op je klusjeslijst staat, heeft te maken met het feit dat je nog geen waterontkalker geïnstalleerd hebt. En met de staat van het water bij jou in de buurt. Dit is dan ´hard water´, zoals we dat noemen.

Wat is hard water?

Wanneer we het hebben over hard water, dan spreken we niet over het ijs waarop men de Elfstedentocht kan doen. Nee, we hebben het over water waar een substantiële hoeveelheid kalk in zit, deze zet zich af tegen de leidingen van een woning en in alle apparaten waar water doorheen gaat. Kalk is niet slecht voor de gezondheid, maar wel voor de apparaten, deze kunnen er namelijk stuk doorgaan. Dit is de reden dat veel ondernemers een waterontharder gebruiken, zo gaan hun dure keukenapparaten veel langer mee. 

Is een waterontharder duur?

Sommige mensen denken dat een waterontharder erg duur is, dit is niet het geval. Zeker niet de magnetische waterontharder waar we het zojuist over hadden. Daarbij is dit technologische wondertje een stuk beter dan de chemische middelen waarmee wateronthard kan worden. Vergeleken met filters, die moeten worden vervangen, is de waterontharder die je aansluit op de hoofdkraan, een koopje. 

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden