Makelaarhulst

Voor wat voor interieurstijl ga jij?

Voor wat voor interieurstijl ga jij?

Geplaatst op

Raak jij al gestrest bij het idee hoe jij jouw huis gaat inrichten? Geen zorgen, er zijn talloze stijlen om uit te kiezen zodat jij niet een stijl hoeft te verzinnen. Van groen naar landelijk tot industrieel: het is er allemaal. 

#1 Scandinavisch

Deze populaire stijl klinkt je vast wel bekend in de oren. Kenmerken van de Scandinavische stijl zijn dat er lichte en zachte kleuren worden gebruikt, wit is vaak te zien. Ook is hout niet weg te denken in de meubels, muren, plafond of zelfs keuken. Bij het kernwoord ‘clean’ van deze stijl passen ook strakke lijnen. Alles gaat om de rust. Het enige opvallende hier zijn de tapijten omdat die vaak gekke, geometrische prints hebben. 

#2 Het boerenleven

Hiermee bedoelen we een landelijke stijl. Je kan dan denken aan wandkleden met koeienprint, tegels met wijze spreuken, gekleurd servies en grove houten meubels. Je waant je als het ware op een oude boerderij waar de tijd stil staat. Door het gebruik van natuurlijke materialen creëer je echt een warme en huiselijke sfeer. 

#3 Industrieel

Dit is een stijl met een ruwe uitstraling, net alsof je in een fabriek woont. Als je hiervoor wilt gaat moet je voor donkere tinten kiezen zoals zwart, wit en grijs. Heb je toevallig een bakstenen muur in je huis? Laat die vooral zoals die is, lekker industrieel. Je kan natuurlijk kiezen hoe ver je meegaat hierin, want elke leiding bloot te leggen voor een ultiem fabrieks gevoel hoeft natuurlijk niet. Om de stoere look wat zachter te maken kan je een zacht tapijt toevoegen. Een vloerkleed leggen kan een groot verschil maken. 

#4 Bohemian 

Te veel kleur kan bijna niet bij de bohemian stijl. Hier heb je eindelijk een goed excuus om bonte kleuren te gebruiken die zowaar bij elkaar passen. Je moet wel in je achterhoofd houden dat als je het bohemian wilt maken de meubels en accesoires wel op een of andere manier bij elkaar moeten passen. Je kan dit doen door bijvoorbeeld hetzelfde patroon in je vloerkleed als in je kussens te laten terugkomen, of tien kleuren rood te gebruiken.

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden