Makelaarhulst

Veiligheidstips: Hoe Bescherm Je Je Huis Als Je Niet Thuis of op Vakantie Bent?

Veiligheidstips: Hoe Bescherm Je Je Huis Als Je Niet Thuis of op Vakantie Bent?

Geplaatst op

Verlaat je je huis tijdens de vakantie? Iedere keer dat je dat de stad langer dan 24 uur verlaat, moet je de volgende belangrijke tips in gedachten houden om je huis veilig te houden:

* Laat een sleutel achter bij je buren en vraag ze om een oogje in het zeil te houden terwijl je weg bent. Bied aan in ruil hetzelfde te doen, en vergeet niet om ze een klein cadeau als bedankje te geven.

* Zet je krantenabonnement tijdelijk stop en laat je post vasthouden. Een stapel oude kranten of een volgestopte brievenbus kan een overduidelijk teken voor dieven zijn dat er niemand thuis is. Contacteer je krant; het kan ook mogelijk zijn om online aan te geven dat je de krant tijdelijk wilt stoppen. Vind je het niet prettig ze te laten weten dat je weg bent? Vraag dan aan je buren om de kranten en de post op te halen.

* Bespaar energie, en bescherm je elektronische apparaten. Trek alles dat niet wordt gebruikt uit: televisie (nieuwere modellen verbruiken gigantisch veel energie, zelfs als ze uit staan), computers (verspillen energie, en je wilt niet dat een spontane energiestoot ze wegblaast), koffiezetapparaat, etc.

* Zet alles uit. Zoek de klep die alle watertoevoer naar je huis afsluit; dit kan voorkomen dat je leidingen bevriezen of barsten als de elektriciteit uitvalt. Overweeg ook om de temperatuur van je waterverwarmer en thermostaat lager te zetten – dit helpt zeker bij het besparen van geld.

* Gebruik timers voor binnen- en buitenverlichting. Een licht op je veranda dat constant aanblijft geeft aan dat er niemand is om het uit te zetten. Zet een timer op de lampen in de woonkamer, slaapkamers, en andere ruimtes die normaal gezien verlicht zijn in de avond.

* Controleer de volledige omgeving van je huis – kijk uit voor ladders of andere dingen die inbrekers makkelijk toegang kunnen geven tot de bovenste ramen. Verzeker je dat alle ramen en deuren afgesloten zijn, en laat buiten geen sleutel achter. Je denkt waarschijnlijk dat deze verborgen is, maar inbrekers kennen meestal alle “goede” verstopplaatsen.

* Als je een alarmsysteem hebt, laat de alarmcode en het telefoonnummer van het bedrijf dan achter bij buren die je vertrouwt. Als je je daarbij gerust voelt, kun je ook aan het alarmbedrijf zeggen dat je niet thuis bent.

Voor meer informatie over sleutels: http://sleutelmaker.eu/

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden