Makelaarhulst

Toffe ideeën voor de sierpoort naar je tuin

sierpoort

Toffe ideeën voor de sierpoort naar je tuin

Geplaatst op

Tuindesign is tof. En een extra leuk onderwerp wanneer het zomerseizoen weer voor de deur staat. In deze blog willen we je graag enthousiast maken voor het design van je tuin, met name de sierpoort die toegang geeft tot deze buitenruimte. Lees snel verder en ontdek ze allemaal.

Kamerdeur van je opa en oma

Om je tuin een nostalgische look te geven te geven kun je kiezen voor een oude deur die fungeert als sierpoort. Vaak is een deur met glazenraampjes erin, die je opa en oma vroeger thuis ook in de woonkamer hadden, een mooie optie om als sierpoort in de tuin te fungeren. Pas wel op met het glaswerk. Verwijder scherpe stukjes van gebroken ramen. Op deze manier is het voor je gasten ook veilig om je tuin te betreden.

Rustiek

Met een rustieke sierpoort is het kinderlijk eenvoudig om een bijzondere sfeer neer te zetten. Vaak kun je zo’n poort heel goed zelf maken, bijvoorbeeld van materiaal dat je vindt op vlooienmarken, een brocante of in het bos. Op internet vind je genoeg instructies over hoe je een rustieke DIY sierpoort maakt.

Natuurlijke vormen

We kennen allemaal de vormen uit de natuur, zoals de honingraadvorm met zes kanten of de eigenaardige, haast buitenaardse vormen van een spinnenweb. Een mooi idee is het om deze bijzondere vormen uit de natuur in het design van je sierpoort te verwerken.

Privacy

Een sierpoort kun je natuurlijk een open design geven, maar deze kan net zo goed een gesloten vormgeving hebben. Die laatste optie geeft je extra privacy. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een betonnen wand met daarin een deur van hout. Om het ontwerp niet aan te laten voelen als een gevangenis, is het leuk om de deur een luikje op kijkhoogte te geven. Zo kun je zien wie er voor de poort staat, maar ook kun je zo de omgeving in kijken als je bijvoorbeeld op een aangrenzend terras zit. Dan voel je je niet opgesloten. En vergeet de leeuwenkop met de klopper niet, die past ook heel mooi op de sierpoort naar je tuin.

Klassieke look

We kennen allemaal de hekwerken met sierboegen, bloemen en andere rijke ornamenten. Bij een sierlijk hekwerk kunnen we ons allemaal wel een beeld vormen. Bijvoorbeeld oude Engelse huizen met uitgestrekte tuinen zijn vaak omheind met prachtige hekwerken en sierpoorten. Je kunt er al snel een Victoriaanse of gotische sfeer mee geven aan je tuin met klassieke poorten. Dit type sierpoort is nog in originele staat te vinden op antiekmarkten of brocantes. Ze worden ook nieuw gemaakt. Het blijft vakwerk en daar betaal je ook voor, maar de sfeer in je tuin is geweldig.

Steen

Een poort van steen zorgt voor een oermooie look. Steen zorgt sowieso voor een oersfeer in je tuin. Steen is een tijdloos materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft, zodat je tijd overhoudt voor andere dingen, zoals het uitzoeken van stijlvol design om dit een plekje te geven in je tuin.

Conclusie

Er zijn veel stijlen die je voor je sierpoort kunt kiezen. Ga eens kijken in het plaatselijke tuincentrum, de brocante bij je om de hoek of die ambachtsman uit de buurt. Welke stijl je ook kiest, zorg ervoor dat je gaat voor wat je het allermooist vindt, want de aankoop van een sierpoort doe je niet elke dag. Veel plezier met uitzoeken.

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden