Makelaarhulst

Steeds meer recreatiehuizen in Zeeland

slotenmaker

Steeds meer recreatiehuizen in Zeeland

Geplaatst op

Wonen in Zeeland wordt steeds populairder. In Hulst merken we al dat de woningbouw toeneemt, maar vooral aan de kust groeit de vraag naar woningen enorm. Ten opzichte van 2017 is de vraag naar woningen met maar liefst 15 % gestegen in heel Nederland, met name in Zeeland. Het betreft recreatiewoningen: kustwoningen die gebruik worden in vakantieperiodes of als tijdelijke toevluchtsoort. Dit betekent goed nieuws voor de slotenmaker, de meubelboer en het tuincentrum, maar slecht nieuws voor het toerisme.

Prijsklasse

In de vraag naar woningen in Zeeland wordt de scheiding tussen het hoge segment en het lage segment steeds groter. Ongeveer 50% van de recreatiewoningen die worden aangeboden in Zeeland kosten meer dan een half miljoen euro, terwijl het aanbod van woningen in lagere klassen steeds minder wordt.

Recreatiegebieden

Het aantrekken van de woningmarkt aan de Zeeuwse Kust gaat hand in hand met de komst van diverse high-class recreatiegelegenheden. Recreatieparken en aanbieders van eco-lodges schieten als paddenstoelen uit de grond. Dit betekent echter niet dat het hele strand zomaar vol gebouwd kan worden. De Kustpact, een afspraak over de bebouwing van het strand aan de Noordzee, is afgelopen jaar vastgelegd. In deze pact staat beschreven dat stranden die momenteel leeg zijn niet volgebouwd mogen worden.

Verandering

Vanwege de Kustpact moeten recreatiebouwers uitbreiden naar andere gebieden, met name het achterland. In dit gebied worden oude campings opgekocht en ingericht met luxe woningen. Dit veranderd het toerisme in Zeeland. Waar in het verleden de kust voornamelijk in de zomermaanden druk was wordt het gebied nu het hele jaar bewoond. Voor de toeristische trekpleisters betekent dit dat er minder vakantiegangers zijn en meer vaste inwoners, waardoor het toerisme zal afnemen.

Andere stranden

Ook aan de rest van de Noordzeekust worden recreatiewoningen gebouwd. In plekken als Bloemendaal worden campings opgekocht en ingericht met luxe huizen. Ook luxe wellnessvilla’s en zelfvoorzienende eco-huisjes worden steeds populairder. Toerisme focust zich steeds meer op de jonge bovenlaag van de bevolking.

Gerelateerde berichten

Ervaar de rust van de Kempen

In Nederland hebben we de prachtige regio de Kempen. Dit stukje land ligt in het zuidoosten van Noord-Brabant en eigenlijk is het grootste deel van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden