Makelaarhulst

Ervaar de rust van de Kempen

Ervaar de rust van de Kempen

Geplaatst op

In Nederland hebben we de prachtige regio de Kempen. Dit stukje land ligt in het zuidoosten van Noord-Brabant en eigenlijk is het grootste deel van de Kempen, België. Maar wij gaan het hebben over een rustig stukje in het Nederlandse deel. Voor liefhebbers van rust is het ideaal wonen en je hebt voor aanzienlijk minder geld meer huis als je het vergelijkt met wonen in een drukke stad. Laten we eens kijken wat er zo speciaal is aan deze plek.

Waar precies?

De Kempen is natuurlijk een regio die niet overal rustig is. Onderdeel van deze regio is namelijk ook Eindhoven. Niet echt een plaats waar je gaat wonen voor de rust. Dus waar hebben wij het dan wel over? Een aantal dorpjes die bij elkaar in de buurt liggen. Dit zijn: Bergeijk, Bladel, Hapert, Reusel, Steensel, Eersel en Vessem. Allemaal kleine dorpjes met veel natuur en landbouw. Je rijdt ongeveer een half uurtje naar zowel Eindhoven als Tilburg wanneer je toch de stad wil bezoeken. De dorpen waar we het over hebben liggen echt tegen de Belgische grens aan. Dus als het zo uitkomt dat de benzineprijzen daar goedkoper zijn dan is het ook makkelijk meegenomen om even over de grens te tanken.

Werk en studie in de regio

Ondanks de rust hoef je je geen zorgen te maken of er wel werk is in de buurt. De Kempen heeft een exponentieel groeiende economie. De grootst groeiende werkgevers bestaan onder andere uit: ASML, Philips, VDL en DAF. Naast de grote bedrijven zijn er ook ontzettend veel kleinere bedrijven in alle sectoren. Naast werk is ook studie vaak in de buurt te vinden. Tilburg en Eindhoven bieden veel verschillende studierichtingen, van MBO tot universitair. Gaan we kijken naar de nog iets jongere generatie, voor middelbaar en basisonderwijs. De Kempen wordt als een heel prettig landschap gezien voor het opvoeden van kinderen. De mensen zijn vriendelijk en de mensen die er wonen voelen zich veilig, zeker wel een belangrijk onderdeel als je besluit ergens te gaan wonen.

Woningen in de Kempen

Heb je interesse in een woning in de Kempen dan moet je natuurlijk wel weten waar je moet kijken. Wij hebben een specialist gevonden die zich focust op woningen in de dorpen waar we het in dit artikel over hebben. Als je eens rondkijkt op de website zie je direct hoeveel mooie woningen er te koop zijn in deze prachtige regio. De specialist makelaar die wij aanraden is Vosters Onroerend goed BV. Naast woningen kan je ook een kijkje nemen naar bedrijfspanden, mocht je op dat gebied kansen zien liggen. Dan hoef je er echt nooit meer weg!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden