Makelaarhulst

Snel huis verkopen zonder makelaar

Snel huis verkopen zonder makelaar

Geplaatst op

Als je eindelijk toe bent aan een nieuw huis, dan zijn er een boel dingen die geregeld moeten worden voor de verhuizing. Maar je moet natuurlijk ook nog je oude woning verkopen, want je gaat daar niet meer wonen. Je kunt een makelaar kiezen en die je huis laten verkopen. Dat is hoe het meestal gaat. Maar kun je jouw huis ook zelf verkopen?

Huis verkopen

Als je eindelijk hebt besloten een verandering aan te gaan en een nieuw huis te gaan kopen, dan staat er een zware maar hele leuke periode je te wachten. De verhuizing is over het algemeen een stressvolle periode en er moeten een heleboel dingen geregeld worden. Maar je moet natuurlijk ook je oude woning verkopen, want je gaat geen kosten betalen voor een woning waar je niet in woont. Je wilt het liefst je huis snel verkopen.  Ook al wilt iedereen een huis snel verkopen, het kost ook nog wat tijd, want ook hier moeten dingen geregeld worden. Je moet bijvoorbeeld een makelaar kiezen en die doorloopt ook nog allerlei stappen. En dan zijn er nog mensen die komen kijken naar het huis, maar die het waarschijnlijk niet gaan kopen.

Een huis verkopen zonder makelaar

Als je geen makelaar wilt inhuren en je vindt dat het allemaal te lang duurt kun je zelf jouw huis snel verkopen. Het is dus mogelijk om je huis snel verkopen zonder een makelaar, want het is immers jouw eigendom. Maar weet wel dat het niet zo gemakkelijk gaat zoals je zal denken. Er komen namelijk een aantal zaken bij kijken en mensen die het huis komen bezichtigen die kopen niet altijd iets. Als je denkt dat je het zelf sneller kunt, dan moet je dat zeker doen.

Je kunt zelf bepalen hoe je het wilt verkopen. Je kunt ervoor kiezen om zelf de (potentiële) koper een rondleiding te geven, maar je kunt iemand het ook voor jou laten doen.

Maar voor dit alles moet je eerst de verkoop voorbereiden. Stel jezelf vragen en al helemaal deze vraag “Hoe zorg ik ervoor dat mijn huis zo aantrekkelijk mogelijk op de markt terecht komt?’’. Zorg daarna voor de promotie van je huis, want mensen moeten te weten komen dat je een huis aanbiedt. Het kan door middel van folders, maar ook via social media. Dat is gratis en tijdbesparend. Plan vervolgens de bezichtiging in en dat het liefst zoveel mogelijk bij daglicht voor een goede indruk van het huis. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het huis rustig en schoon is. Ook belangrijk in deze stap is het klaarleggen van bepaalde documenten.

Dan zijn we bij de volgende stap en dat is het onderhandelen. Als de koper geïnteresseerd is dan krijg je een bod. Daarna stel je een koopovereenkomst op. Alles moet zwart op wit gezet worden. De koopprijs van het huis, de datum, eventueel garantie en roerende zaken. De laatste stap is de overdracht. Met de kopers wordt er een afspraak gemaakt bij een notaris. Door de notaris wordt een leveringsakte getekend. En nog kleine andere zaken die vanzelfsprekend zijn.

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden