Makelaarhulst

Schitterende minimalistische woonstijlen voor 2022

Schitterende minimalistische woonstijlen voor 2022

Geplaatst op

Om de zoveel tijd wil je graag dat je woning een nieuwe stijl krijgt waar je weer jaren van kunt genieten. Het kan zijn dat je uitgekeken bent op de oude stijl, of dat de woning van binnen hier en daar wat gebreken begint te krijgen en dat er een opknapbeurt gepland en uitgevoerd moet worden op korte termijn. Wat je situatie ook is: het kan altijd fijn zijn om de nodige inspiratie te krijgen om zo zelf je woonideeën te concipiëren en uiteindelijk concreet vorm te geven. Lees in deze blog snel verder en doe je voordeel met de verschillende tips die we jou geven. Vang die creatieve inspiratie!

Minimalisme geeft de toon aan

De laatste jaren is het minimalisme binnen het moderne interieurdesign bijzonder belangrijk geweest. We kunnen je verklappen dat dit ook in 2022 zo zal blijven. Het is voor veel mensen namelijk erg belangrijk dat een bepaalde rust uit hun interieur straalt. Dat bereik je niet door een bont interieur met allerlei frivoliteiten en tierelantijnen. De rust wordt eerder bereikt door een bepaalde leegte in het interieur, slanke uitlijning van meubels en een rustig kleurenspel, bijvoorkeur het gebruik van veel wit in het palet.

Als het gaat over inrichten in de minimalistische stijl, dan zien we dat er in een dergelijk interieur zo weinig mogelijk gedaan moet worden qua plaatsing van meubels en sfeerobjecten. Veel beter is het om een beperkt aantal sfeermakers te kiezen. Veel mensen kiezen dan bijvoorbeeld een dure designerstoel uit als eyecatcher en richtten de rest van het interieur in met wat lager geprijsde meubels. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het budget dat je te besteden hebt.

Bonustip: wanneer jij je woning snel wilt verkopen, dan zal een makelaar je zeker aanraden om een moderne interieurstijl in je woning te realiseren.

Woonstijlen waarin minimalistische trekken zichtbaar zijn

Er zijn een aantal woonstijlen populair tegenwoordig waarin de minimalistische trekken zichtbaar zijn. Denk aan de Scandinavische stijl waarin lichtheid en slanke meubels een rol spelen. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals vacht en hout. De reden waarom deze interieurs zo licht zijn, is gelegen in het feit dat de Scandinavische winters lang en donker zijn. Om dit te compenseren is het natuurlijk erg fijn om een licht interieur in te richten. Wanneer je een dergelijk interieur niet helemaal volstopt met allerlei prullaria, dan zul je zien dat er een minimalistische sfeer ontstaat waarin je heerlijk kunt relaxen. Combineer dit met zachte texturen van kleden, kussens en vacht, want dan heb je al snel het ideale interieur te pakken.

Een andere populaire stijl is de industriële stijl. Deze is robuuster dan de Scandinavische en zeker net zo minimalistisch. In de industriële stijl worden materialen gebruikt als beton, steigerhout, staal, ijzer en allerlei andere materialen die je in de industrie kunt tegenkomen. Ook hier kun je spelen met veel lege vlakken in je interieur en hier en daar een sfeerobject. Dat laatste zijn dan vaak dingen die je normaal gesproken in de fabriek tegenkomt, maar nu als meubelstuk in een residentiële context geplaatst worden.

Natuurlijk is het mogelijk om stijlen te mixen, dan spreken we van een hybride stijl. Om dit op een succesvolle wijze te doen, is wel wat inspiratie nodig op het gebied van woondesign. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de volgende sites: https://www.blogbosses.nl/, https://www.tenderdesign.nl/ en https://www.nieuwlevenvooroudegebouwen.nl/. Daar ga je zeker de nodige inspiratie vinden!

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden