Makelaarhulst

Last van hooikoorts? Realiseer een anti-allergene slaapkamer

koudschuim topdekmatras

Last van hooikoorts? Realiseer een anti-allergene slaapkamer

Geplaatst op

Een slaapkamer op een goede manier inrichten is een belangrijke stap in de richting van een  anti-allergene ruimte. Zo’n ruimte moet de slaapkamer in het ideale geval zijn. Voor de realisatie van deze slaapkamer gaan we je een aantal tips geven. Laat je inspireren.

Wat kun je aanschaffen?

Wanneer je de slaapkamer antiallergeen wilt maken, dan kun je beginnen door een koudschuim topdekmatras aan te schaffen. Dit is een matras dat bacteriën geen kans geeft, hen dood en mijten  houden er ok niet van. Wat een zegen! Het is dus het ideale type matras voor mensen met een huisstofmijtallergie (stofallergie). Daarbij ligt het matras goed en is er een goede ventilatie.

Laminaat of vinyl

Een vloerbedekking die erg geschikt is voor in een slaapkamer, dat is de laminaat- of vinylvloer. De reden daarvoor is de mogelijkheid die deze vloeren bieden om met een vochtige doek schoon te maken. Daarmee neem je heel wat stof weg en zo ook de mijten die de allergische reacties veroorzaken.

Tips om schoon te maken: anti-allergeen tips!

Het afnemen met een vochtig doek is niet voldoende om de kamer anti-allergeen te maken. Het is ook belangrijk om:

  • Je beddengoed op tijd te wassen
  • De filters van je luchtreiniger en stofzuiger vervangen
  • Maak roosters schoon

Door het slapen op je beddengoed wordt het na van tijd vuil, dit is normaal, daarom is het goed om minstens iedere week nieuw beddengoed op het bed te doen. Wat veel mensen vergeten, maar wat wel heel belangrijk is, is het reinigen van de filters van je luchtreiniger en de stofzuiger. Ook de roosters van je ramen moeten zo nu en dan een flinke schoonmaakbeurt hebben.

Wat kun je beter niet doen?

We raden je af om kussens en kleden op de vloer te leggen. Een korthartig tapijt kan nog wel, maar stofzuig dan wel goed. Een langharig tapijt of kussen is natuurlijk een stofnest in de hoogste graad, waardoor je dit echt niet in je slaapkamer moet leggen, wil je deze anti-allergeen maken.

Conclusie

Een anti-allergene slaapkamer is de plek om te genieten van een goede nachtrust. Er zijn een aantal eenvoudige dingen die je kunt om de kamer zo goed mogelijk in te richten. Blijf vooral kritisch over wat je aan design doet in deze kamer, maar goed schoon en vervang filters op tijd. Het gaat immers om je gezondheid.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over wat je kunt doen om je woning goed te bouwen. Of wat het laatste woonnieuws is? Blijf dan lekker rondneuzen op onze informatieve site.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden