Makelaarhulst

Je huis direct verkopen

Je huis direct verkopen

Geplaatst op

Heb jij een woning en wil jij jouw huis direct verkopen? Dat is mogelijk! Op het internet zijn diverse aanbieders actief waar je de woning binnen enkele dagen al kunt verkopen. Heb jij een ander huis gevonden en wil jij niet met dubbele lasten komen te staan? Of wil jij gaan samenwonen met je partner en is jouw huis overbodig? Dan is het verstandig om een huis direct te verkopen. Hierdoor weet je zeker dat je niet met dubbele woonlasten komt te staan en kun je met een opgelucht gevoel direct in je nieuwe woning treden. Maar wat zijn de voordelen van huis direct verkopen en hoe gaat een huis direct verkopen precies in zijn werking? Dat lees je allemaal op deze pagina!

De voordelen huis direct verkopen

Bij een huis direct verkopen zijn er een aantal voordelen te benoemen. Als je namelijk besluit om je woning direct te verkopen zul je vaak denken aan een makelaar die je helpt, maar dat is zeker niet nodig. Je kunt namelijk je woning zonder een makelaar verkopen waardoor je direct resultaat zult boeken. Het voordeel hiervan is dat er geen makelaars- of andere advertentiekosten aan te pas komen. Een ander bijkomend voordeel van een huis direct verkopen is dat er niet gezocht dient te worden naar een potentiële koper. Het direct verkopen van je woning scheelt dus flink in tijd en geld en is zeker een aanrader als je dreigt dubbele lasten te betalen.

Hoe gaat het direct verkopen in zijn werking?

Als je besluit om je woning direct te verkopen, kan het heel snel gaan. Echter, is het wel afhankelijk van persoonlijke wensen. Om deze reden is het altijd goed om te kiezen voor een partij die heldere en transparante afspraken maakt. Maar hoe gaat huis direct verkopen precies in zijn werking? Veelal gebeurt het in een drietal stappen, namelijk:

  1. De woning wordt getaxeerd en op basis hiervan wordt er een bod gedaan op de woning. Je hebt nu de tijd om te bedenken of je het bod wilt aanvaarden of niet.
  2. Zodra je besluit akkoord te gaan met het bod, worden bepaalde details besproken en worden afspraken gemaakt zoals de opleverdatum.
  3. Vervolgens wordt een koopakte opgesteld en wordt deze door beide partijen ondertekend.
  4. Tot slot zal de koopakte bij de notaris passeren en de woning is verkocht! Je kunt nu met een gerust hart genieten van jouw volgende woning.

Een onafhankelijke taxatie

Besluit jij om jouw woning direct te verkopen? Dan is het altijd aan te raden om een onafhankelijke taxateur in te schakelen. Hierdoor weet je zeker dat je niet te weinig zult krijgen bij een directe verkoop. Wil jij het maximale uit je woning halen? Dan is het aan te raden om je woning via een makelaar te verkopen. Het nadeel hiervan is wel dat de doorlooptijd langer is dan gebruikelijk, maar je zult wel veel meer krijgen voor je woning. Gezien de huidige woningmarkt is het zeker aan te raden om je woning via een makelaar als Garant Vastgoed te verkopen zodat je nog kunt profiteren van de vele overbiedingen.

Gerelateerde berichten

Hulp bij een verhuizing van een verhuisbedrijf

Een verhuizing kan een stressvolle en overweldigende ervaring zijn, maar met de juiste hulp en planning kan het proces soepel en efficiënt verlopen....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden