Makelaarhulst

Je gaat verhuizen, waar moet je aan denken met inpakken?

Je gaat verhuizen, waar moet je aan denken met inpakken?

Geplaatst op

Je hebt de keuze gemaakt; een nieuwe woning is in aantocht. Je huidige huis is verkocht, alle papieren zijn overgedragen en je kunt binnenkort gaan intrekken in je nieuwe stulpje. Verhuizen is geen makkelijke taak. Het vergt veel energie, tijd en natuurlijk ook geld. Om het wat makkelijk voor je te maken, vind je hier waar je aan moet denken bij een verhuizing. Bijvoorbeeld het inpakken van keukenhanddoeken. Waar moet je allemaal aan denken bij het inpakken?

Inpakken

Een van de meest stressvolle aspecten van een verhuizing is het inpakken. Wanneer je overweegt hoe je moet inpakken voor een verhuizing, is het slim om eerst de benodigde spullen te verzamelen en dan systematisch kamer voor kamer te werk te gaan tot de klus geklaard is. Pak gelijksoortige spullen samen in, bijvoorbeeld de keukenhanddoeken bij de keukenspullen. Begin met het maken van een inventaris van de items die je van plan bent mee te nemen. Doe dit op basis van elke kamer, dit zal je helpen sneller te organiseren en je waardevolle bezittingen bij te houden. Verzamel vervolgens verhuisbenodigdheden zoals inpak- en verhuisdozen, opvulmateriaal, tape en dekens; alles wat je nodig hebt om je spullen tijdens het vervoer te beschermen.

Wanneer je je spullen gaat inpakken, probeer ze dan te combineren op basis van functie; pak bijvoorbeeld keukenbenodigdheden samen in. De keukenhanddoeken, handdoeken, keukengerei en alle spullen die je snel na het intrekken nodig hebt pak je in een aparte doos in. Zo kun je snel bij bijvoorbeeld de keukenhanddoeken. 

Vergeet tenslotte niet je verhuisdozen te markeren, zodat je precies weet waar alles in je nieuwe huis moet komen. Noteer op de bovenkant en de zijkanten van de doos de naam van de kamer, de inhoud van de doos en of de spullen in de doos breekbaar zijn of niet. Op een doos die je in de keuken inpakt, kan bijvoorbeeld staan: ‘keukenhanddoeken’ of ‘fragiel’ of ‘pannen’. Begin elke doos in te pakken met een laag opvulling – dat kunnen kranten, noppenfolie, of huishoudelijke artikelen zijn, zoals dekens of keukenhanddoeken. Doe vervolgens de zwaarste spullen eerst in de doos.

Gerelateerde berichten

Hulp bij een verhuizing van een verhuisbedrijf

Een verhuizing kan een stressvolle en overweldigende ervaring zijn, maar met de juiste hulp en planning kan het proces soepel en efficiënt verlopen....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden