Makelaarhulst

Inpakken voor een internationale verhuizing

Inpakken voor een internationale verhuizing

Geplaatst op

Verhuizen binnen Nederland is vaak al spannend, maar het is nog niets vergeleken met een internationale verhuizing. Hoe dichterbij je bij de verhuisdatum komt hoe meer gespannen je zult zijn, dat is ook niet gek. Je hele huisraad staat op een pallet of in een grote container en je moet het even doen zonder alle je fijne en handige spulletjes.

Relatief weinig mensen maken de stap voor een internationale verhuizing. Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet.

Kies voor pallets of containers

Je inboedel in een container plaatsen gaat relatief eenvoudig. Het beperkt echter de keuzes in transporteurs. Daarom wordt er voor internationaal ook veelvuldig gebruik gemaakt van pallets. Van deze pallets passen er meerdere naast en achter elkaar in een container of vrachtwagen. Hierdoor is de keuze voor transport een stuk ruimer, al vergt het inpakken extra werk.

Verhuis je per vrachtwagen, dan kun je eenvoudig dozen vullen en pallets volstapelen. Deze pallets omwikkel je vervolgens met krimpfolie en deze laadt je eenvoudig in en uit de vrachtwagen met een pompwagen.

Begin op tijd met inpakken

Zoals bij elke verhuizing, moet je op tijd beginnen met inpakken. Dit voorkomt onnodige stress in de laatste dagen voor de verhuizing. Begin daarom al enkele weken voordat je verhuist met het inpakken van spullen die je in de laatste dagen niet meer nodig hebt. Denk hierbij aan spullen voor de vakantie, decoratiemateriaal en spullen in de tuin.

Bescherm meubels en breekbare spullen

Veel van je mooie spulletjes kunnen beschadigd raken tijdens het transport. Wikkel breekbare spullen in beschermend bubbelfolie en maak gebruik van verhuisdekens, hiermee zijn je meubels ook goed beschermd.

Verdeel het gewicht evenredig

Logischerwijs zou je graag al je spullen gesorteerd inpakken, een cd bij cd’s, een jas bij de jassen en ga zo maar door. Toch is dit niet de meest effectieve manier van inpakken. Denk bijvoorbeeld eens aan boeken; een doos vol met boeken is niet meer te tillen. Pak daarom vooral je spulletjes per kamer in. Verdeel je boeken over meerdere dozen en vul deze dozen aan met lichte spullen. Hierdoor draag je de dozen straks eenvoudig naar binnen.

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden