Een huis leeghalen na overlijden is natuurlijk nooit leuk. Je hoofd staat er waarschijnlijk helemaal niet naar, maar toch moet het gebeuren. In sommige gevallen is het belangrijk dat de woning zo snel mogelijk wordt ontruimd, in verband met afspraken of huur. Het is dan mogelijk om zelf de inboedel op te ruimen, maar er zijn ook speciale woningontruiming bedrijven die dit klusje voor je uit handen nemen. Zij brengen de inboedel naar de gewenste plek en zorgen ervoor dat het afval duurzaam wordt opgeruimd. 

Huis zelf leeghalen na overlijden

Wanneer iemand overlijdt, blijven er vaak waardevolle spullen achter in huis. Nabestaanden kunnen ervoor kiezen om de gehele inboedel zelf te verhuizen, maar het is ook mogelijk om alleen de persoonlijke spullen zelf te verdelen. Na het verdelen gaat een ontruimingsbedrijf aan de slag in de woning. Zij zorgen ervoor dat de ruimte ontruimd, leeg en helemaal schoon wordt opgeleverd. Oude spullen die achterblijven en niet meer geschikt zijn voor hergebruik worden door het bedrijf afgevoerd. Je wordt dus niet opgescheept met oude meubels.

Wat kost een woningontruiming?

Maar wat kost een woningontruiming Amsterdam nu eigenlijk? Is het het geld waard of kun je toch beter zelf aan de slag gaan met het leeghalen van het huis? De gemiddelde kosten van een ontruiming van een eengezinswoning ligt rond de 500 en 2000 euro. We kunnen geen vaste prijs noemen, omdat deze afhankelijk is van een aantal verschillende factoren. De grootte van het huis en de omvang van de inboedel spelen een grote rol. Wil je een kamer in een ouderentehuis laten ontruimen? Dan liggen de kosten vaak aanzienlijk lager.

Zelf doen of uitbesteden?

Je kunt een woning prima zelf leeghalen na overlijden. Verkoop bruikbare spullen op Marktplaats of breng meubels naar de kringloopwinkel. Houd er echter rekening mee dat hier best nog wel wat tijd in gaat zitten. Moet het huis voor een bepaalde datum worden opgeleverd? Voor een snelle en zorgeloze ontruiming schakel je een ontruimingsbedrijf in. Deze haalt binnen 1 à 2 dagen de gehele woning leeg en voert oude spullen af.