Makelaarhulst

Houten platen op maat laten zagen

Houten platen op maat laten zagen

Geplaatst op

Als je gaat klussen heb je gereedschap nodig en materialen. Deze materialen kunnen bestaan uit houten platen. Houten platen komen goed van pas bij allerlei klusjes in en rondom het huis. Het is goed om eerst te weten welk soort hout je graag wilt gaan gebruiken. Vervolgens kan je het hout op maat laten zagen. Dit artikel geeft informatie over 4 soorten hout die vaak gebruikt worden en die je op maat kan laten zagen.

Betonplex en multiplex platen op maat laten zagen
Betonplex staat bekend om zijn kracht. Betonplex is verkrijgbaar in diverse soorten. Vaak bestaat betonplex uit multiplex voorzien van een kunststof laag. Deze laag vind je dikwijls aan de boven en de onderkant terug. De boven en onderlaag is tevens handig omdat de platen direct klaar voor gebruik zijn. De plaat is veelzijdig toepasbaar en geschikt voor zowel binnen als buiten.

Multiplex bestaat uit een oneven aantal fineerlagen. De fineerlagen zijn kruislings op elkaar verlijmd en de naam multiplex komt door de meerdere fineerlagen. Vroeger werd triplex vaak gebruikt en dit waren platen met 3 fineerlagen echter daar is verandering in gekomen. Multi betekent 4 of meer lagen.

Massief houten platen op maat laten zagen
Massief hout is duurzaam en slijtvast materiaal. Deze platen kun je op maat laten zagen en gebruiken voor diverse doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan een werkblad voor de keuken, of een tafelblad voor een gloednieuwe tafel. De meest gebruikte houtsoorten voor massief hout zijn, eiken, beuken, noten, mahonie, merbau, essen, berken en acaciahout.

MDF platen op maat laten zagen
MDF platen zijn erg populair en dat is niet voor niets. MDF is veelzijdig plaatmateriaal en in diverse varianten verkrijgbaar. Het materiaal is bovendien makkelijk te bewerken en splijt niet. MDF kan op diverse manieren op maat worden gezaagd. Denk hierbij aan een rechthoek maar ook aan ronde en ovale vormen. Ook kan je MDF hout in diverse uitvoeringen kant en klaar krijgen zoals vochtwerend MDF. Als je kiest voor duurzaam is ecologisch MDF een verantwoorde keuze. Houten platen en de juiste gereedschap
Ga je voor betonplex, multiplex, spaanplaat of massief hout? Er is genoeg aanbod om uit te kiezen. Door te kiezen voor hout op maat stel je je eigen kast, tafel of meubels samen. Daarnaast zijn CanDo houten platen op maat een goede keuze als je niet beschikt over de juiste gereedschap. De vakman weet precies hoe het hout perfect gezaagd dient te worden in combinatie met het juiste gereedschap. De houten platen kunnen in iedere maat geleverd worden.

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden