Makelaarhulst

Eerste keer een aanhangwagen gekocht of gehuurd? Hier wat tips

Aanhangwagen

Eerste keer een aanhangwagen gekocht of gehuurd? Hier wat tips

Geplaatst op

Bijna alles is de eerste keer spannend. Dit geldt ook voor het kopen van een aanhangwagen. Je weet bijvoorbeeld nog niet goed hoe je een aanhangwagen moet inladen, hoe je ermee moet rijden en waar je nog meer op moet letten. Een aanhangwagen kopen of huren is dus pas het halve werk. De rest leggen we je hieronder uit.

Tips voor het laden van trailers

Zorg ervoor dat je je aanhangwagen zwaarder laadt aan de voorzijde (tenzij anders aangegeven door de trailerfabrikant) dan aan de achterzijde. De trailer moet ongeveer 60% van het laadgewicht aan de voorkant en 40% aan de achterkant hebben. Zet de lading goed vast aan de trailer met behulp van touw en spanbanden.

Tips voor het rijden met een aanhangwagen

Om gevaarlijke situaties zoals slingeren of zelf rollen te voorkomen, dien je deze richtlijnen te volgen:

  • Verminder altijd je normale rijsnelheid
  • Overschrijd de maximumsnelheid voor reiden met een aanhangwagen niet
  • Laat extra tijd en afstand tussen jou en andere voertuigen tijdens het rijden, zodat je op tijd en veilig kunt remmen. Als vuistregel geldt dat er ongeveer 4-5 seconden tussen jou en het voertuig voor je moet zitten.
  • Wees alert en draag altijd je gordel.

Als je merkt dat de aanhangwagen slingert, kun je het beste je voet van het gaspedaal halen. Niet remmen of versnellen; dat maakt het vaak alleen maar erger. Vergeet tijdens het rijden ook niet dat er bij het passeren meer ruimte nodig is dan bij inhalen zonder een aanhangwagen.

Een handige tip met betrekking tot het schakelen: gebruik dezelfde versnelling om bergafwaarts te gaan die je ook zou gebruiken om bergopwaarts te rijden. Vertraag ook op tijd voordat je naar beneden gaat. Dit zal je helpen om je snelheid naar beneden te regelen. Dit zal in Nederland niet snel voorkomen, maar het is goed om rekening mee te houden wanneer je in het buitenland rijdt.

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden