Makelaarhulst

Een grote verbouwing; 3 tips

Een grote verbouwing; 3 tips

Geplaatst op

Het uitvoeren van een verbouwing heeft nog al wat voeten in aarde. Zo moet je niet alleen het kosten plaatje in oog houden, moet je de benodigde papieren hebben, moet je het maar kunnen en dan zijn er ook nog praktische factoren als het vervoeren van de spullen. Daarom geven we je 5 handige tips voor een vlot verloop van jouw verbouwing.

1.      Zorg voor vervoer

Niets vervelender dan tijdens je verbouwing iets te moeten halen of te vervoeren en je hier dan geen auto, bus of vrachtwagentje voor hebt. Ga daarom vooraf een auto huren, een bus is natuurlijk ook een optie! Zo zorg je ervoor dat je altijd vervoer hebt en voldoende ruimte om machines of materiaal mee te nemen. Dit zorgt voor minder stress en meer mogelijkheden!

2.      Begin op tijd met het verzamelen van de papieren

In veel gevallen heb je officiële papieren nodig voordat je een verbouwing mag doorvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het weghalen van een bepaalde muur in een monumentaal pand, het bouwen van een uitbouw enzovoort. We zien vaak dat het verzamelen van de juiste papieren nogal wat tijd kost. Vaak moet dit langs veel verschillende schijven en vanwege bureaucratische inrichtingen van veel organisaties gaat het hier vaak over periodes van weken tot maanden.

3.      Maak vooraf een goed budget

Een ander punt wat vaak voor stress zorgt is het budget. Het is daarom noodzakelijk om vooraf een budget te maken en hou hier rekening met onvoorziene kosten. Wij kunnen je nu al vertellen, de verbouwing gaat meer kosten dan je denkt. Zo kost het aanschaffen van al die spijkertjes, schroefjes en moertjes bij elkaar toch een behoorlijk bedrag. Kan je iets kapot maken tijdens de verbouwing of is simpelweg iets anders dan je vooraf had voorspelt. Maak hier alsjeblieft ruimte voor in je budget!

Zorg er dus voor dat je vooraf je budget op orde hebt, je de papieren in huis hebt en ga een busje huren!

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden