Makelaarhulst

Dit dien je te weten voordat je je huis verkoopt

Dit dien je te weten voordat je je huis verkoopt

Geplaatst op

Het verkopen van een woning is geen taak die stressloos voorbij gaat. Er zijn erg veel verschillende dingen waar je aan moet denken en moet regelen. Daarom lees je in deze blog enkele tips die je voorbereiden op het verkopen van je woning, zodat alles straks van een leien dakje zal lopen.

De voordelen van een makelaar

Het inschakelen van een makelaar zal het verkoopproces veel voorspoediger doen verlopen. Een makelaar heeft namelijk veel expertise op het gebied van het verkopen van huizen. Daarnaast is een architect gespecialiseerd in de lokale huizenmarkt. Deze kennis zal hij gebruiken om je woning om een zo stressvrije manier te verkopen. Ook zal een makelaar erg veel van het werk wat je normaliter zelf zou moeten zoals het doen van bezichtigingen uit handen nemen.

Vraag een energielabel aan

Wanneer je tegenwoordig je huis wil verkopen, moet je in staat zijn het energielabel van je woning te kunnen tonen. Dit geeft kopers een idicatie van de energiezuinigheid van je woning. Deze kan je verkrijgen door via de Rijksoverheid een afspraak te maken met een energieadviseur. Deze zal je woning bekijken en er vervolgens een energielabel aan toekennen. Dit energielabel is vervolgens 10 jaar geldig.  

Verkoop je woning direct

Wanneer je je woning snel en zonder gedoe wil verkopen, kan je contact opnemen met een huizeninkoper. Dat gaat als volgt in z’n werk: eerst wordt je woning getaxeerd om de waarde ervan te kunnen bepalen. Vervolgens zal er een vrijblijvend bod op je woning uitgebracht worden. Wanneer je dit accepteert zullen jullie samen de details zoals de precieze leverdatum gaan afspreken. Ten slotte zullen de formele zaken geregeld gaan worden, zoals het ondertekenen van de verkoopakte. Dit hele proces kan in minder dan 7 dagen geregeld zijn, waardoor je je je woning binnen een week verkocht kan hebben Huizeninkoop helpt direct jouw huis te verkopen.

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden