Makelaarhulst

De voordelen van spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie

De voordelen van spouwmuurisolatie

Geplaatst op

Spouwmuurisolatie biedt verschillende voordelen. Alle voordelen maken deze vorm van huisisolatie zeer populair. Meer wooncomfort, geldbesparing, een hogere woningwaarde en milieubesparing zijn voordelen die veel naar voren komen bij spouwmuurisolatie. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende pluspunten van deze manier van isoleren.

Meer wooncomfort

Wil je in de zomer graag dat het koel blijft in huis en in de winter lekker warm? Met spouwmuurisolatie heeft warme lucht in de zomer geen kans om naar binnen te trekken. Aan de andere kant zorgt de isolatie er bij lagere temperaturen voor dat je woning warmte beter vast weet te houden. Spouwmuurisolatie zorgt er zowel in de winter als zomer voor dat jij en je huisgenoten er comfortabel bijzitten. Daarnaast heb je ook minder last van vocht. Dit zorgt ervoor dat je een kleinere kans hebt op schimmelproblemen in je huis.

Geldbesparing

Door spouwmuurisolatie bespaar je per jaar tussen de € 300 ,- en € 600 ,- op energiekosten. Hoeveel je jaarlijks bespaart hangt onder meer af van het type woning waar je in leeft. Door deze besparing verdien je de isolatie gemiddeld gezien binnen zo’n 3 tot 5 jaar terug.

Een hogere waarde van je woning

Bij het verkopen van je woning heb je met spouwmuurisolatie voordeel. Er wordt door potentiële kopers veel gekeken naar het energielabel van een mogelijk toekomstige woning. Een huis met spouwmuurisolatie is nou eenmaal zuiniger en interessanter qua energiekosten dan een woning zonder deze vorm van isolatie.

Milieubesparing

Met spouwmuurisolatie verbruik je als inwonende van een woning minder brandstoffen dan zonder. Je hoeft minder te stoken en bent hierdoor duurzaam bezig en gaat het broeikaseffect tegen. Naast je eigen verbruik is het ook zo dat men bij de isolatie zelf ook duurzaam te werk gaat. De materialen kunnen vaak nog hergebruikt worden en de isolatie wordt gemaakt van brandwerend materiaal.

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden