Als je een nieuw huis hebt gekocht of je bent aan het bouwen, of je bent toe aan een nieuwe vloer, dan is de keuze reuze. Er zijn enorm veel verschillende vloeren om uit te kiezen en de gietvloer is er eentje van. De gietvloer is niet de goedkoopste optie maar wel een hele mooie vloer om je stulpje van een prachtige basis te voorzien. Aan elke vloer zitten voor- en nadelen, zo ook aan een gietvloer. Wil je graag weten wat deze zijn zodat je een weloverwogen keuze maakt voor gietvloeren of juist niet? Lees dan vooral even verder!

Voordelen; strak en hygiënisch

Een van de grootste voordelen aan een gietvloer is denk ik wel dat het een prachtig strak eindresultaat oplevert. Zo krijg je een super gladde en egale vloer die naadloos aansluit op de muren. Een gietvloer is modern en eigenlijk ook wel uniek, je ziet het niet in het gemiddelde huis voorbij komen. Daarnaast is deze vloer enorm hygiënisch en makkelijk om schoon te maken en schoon te houden. Er zijn namelijk geen naden waar stof zich kan ophopen of iets dergelijks. Het is heel makkelijk in de schoonmaak en daarnaast ook vloeistofdicht, waardoor je er heel makkelijk overheen kan dweilen. Daarnaast kan je er ook op een hele makkelijke manier vloerverwarming onder leggen, en alsnog een strak en egaal eindresultaat hebben.

Veel mogelijkheden

Een ander groot voordeel aan een gietvloer is dat er enorm veel mogelijkheden zijn. Zo kan je de gietvloer in eigenlijk elke kleur die je graag wil, in jouw woonkamer krijgen. Niet alleen kan je de kleur aanpassen, maar je kan ook gaan voor een bepaald design of een structuurtje in de vloer. Dat kan heel mooi zijn op sommige punten in jouw huis, dat ligt er ook aan welke stijl jij wil uitstralen. Zo kan je voor een egale grijze vloer gaan, maar ook voor een warmere tint met een structuurtje erin. Dit kan je allemaal zelf uitkiezen; dat is een van de grote voordelen van een gietvloer naast dat het ook een hele welvarende uitstraling heeft.

Nadelen; trendgevoelig en prijzig

Een gietvloer heeft natuurlijk ook een aantal nadelen. Zo kan het erg trendgevoelig zijn en kan het voorkomen dat je na een aantal jaar uitgekeken bent op de vloer. Dit zou zonde zijn van de vloer aangezien het ook een hele investering is. Een gietvloer is namelijk geen goedkope vloer, maar je kan dit goedkoop maken door een deel van de werkzaamheden zelf uit te voeren. Op epoxywinkel.nl kan je namelijk pakketten kopen waarmee je zelf een gietvloer kan maken met de juiste benodigdheden. Een ander nadeel kan zijn dat er wel redelijk snel krassen op de gietvloer komen, al kan je dit natuurlijk voorkomen door niet te schuiven met meubels of er anti-kras stickers onder te plakken. Op elke vloer zie je namelijk wel iets als je gaat schuiven.