De ouderwetse slotenmaker deed eigenlijk niet meer dan het openbreken van sloten wanneer men de sleutel was vergeten of wanneer men na een woninginbraak de sloten van het huis wilde vervangen. Tegenwoordig beschikt een slotenmaker echter ook veel meer kennis en vaardigheden en kan een erkend slotenmaker een compleet beveiligingsplan opstellen. Je kunt dus zowel voor het openen van je woning en forceren van sloten alsook het beveiligen van de woning een slotenmaker inschakelen.

Een goede slotenmaker vinden

Bent u op zoek naar een goede slotenmaker, dan zijn er een aantal zaken waar u op dient te letten. Daarnaast kunt u een aantal tips gebruiken om heel snel een betrouwbare slotenmaker te vinden. Bent u net verhuisd en heeft u een slotenmaker nodig, vraag dan eens aan uw nieuwe buren of zij eerdere ervaringen hebben met een slotenmaker. Zij hebben wellicht net als u van plan bent, ook de sloten van hun nieuwe woning laten vervangen. Schakel alleen een slotenmaker in die u van een duidelijke offerte kan voorzien waarmee u vooraf akkoord dient te gaan.

Veilig een slotenmaker inschakelen

Heeft u eenmaal een slotenmaker gevonden, dan zijn er een aantal beveiligingsmaatregelen die u in acht dient te nemen. Zo zal een degelijk slotenmakersbedrijf altijd een factuur afgeven en u nooit om contante betaling vragen. Oom zal een slotenmakersbedrijf u niet om een aanbetaling vragen. Is dat wel het geval, zoek dan een ander bedrijf uit. Wanneer de slotenmaker eenmaal bij u aan de deur staat, is het de normaalste zaak van de wereld dat hij of zij zichzelf identificeert. Doet de man of vrouw die zich aan de deur meldt dat niet, vraag er dan naar.

Wat kost het inschakelen van een slotenmaker?

Slotenmakers zijn vakmensen en zoals gezegd kunnen, weten en doen zij veel meer dan alleen deuren openbreken en sloten vervangen of repareren. De meeste slotenmakers hanteren een uurtarief en voor uitgebreide diensten, zoals bijvoorbeeld het beveiligen van de gehele woning, wordt vrijwel altijd een complete offerte afgegeven. Voor het uurtarief van de slotenmaker kunt u het best navraag doen bij het slotenmakersbedrijf dat u op het oog heeft. Vaak staan de tarieven, samen met de gehanteerde voorwaarden, op de website van het slotenmakersbedrijf vermeld.