Makelaarhulst

Alles wat je moet weten als je vanuit de randstad naar een landelijke omgeving verhuist

Alles wat je moet weten als je vanuit de randstad naar een landelijke omgeving verhuist

Geplaatst op

Wegen vol met files, de drukte op straat en in de supermarkt, het storende lawaai van verkeer en mensen, het eindeloze gehaast en de torenhoge huizenprijzen: wonen in de randstad is niet alleen rozengeur en maneschijn. Sterker nog, sommigen ervaren de drukte en het lawaai zo als een belasting dat ze ervoor kiezen om de randstad te verruilen voor een landelijke omgeving. Provincies zoals Drenthe, Friesland, Overijssel, Gelderland en Limburg worden steeds populairder bij zowel ouderen als gezinnen uit het westen. Wil jij de drukte van de randstad inruilen voor de rust en de ruimte van het platteland? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

De beste plaats om te wonen

Wil je gaan verhuizen naar de rustigere kant van ons land? Dan is het belangrijk om de juiste provincie te kiezen. Verdiep je in de verschillende provincies en hun gewoontes en trek er een aantal dagen voor uit waarin je de verschillende provincies bezoekt. Maak een fietstochtje, pak een terrasje en zoek, als er niet al een praatje met je wordt gemaakt, contact met de mensen die daar woonachtig zijn. Door de verschillende regio’s en hun bevolking te leren kennen is het makkelijker om een keuze te maken en kan je gericht op zoek naar een nieuwe woning.

Een huis kopen

Na het kiezen van een regio of provincie kan je op zoek gaan naar een woning. Houdt er rekening mee dat de woningen in het noorden van het land aanzienlijk goedkoper zijn dan de woningen in de randstad. In de randstad koop je voor iets meer dan 3,5 ton een krappe tussenwoning in een overvolle woonwijk. In het noorden van het land koop je voor 3,5 ton een grote, vrijstaande woning in een landelijke omgeving. Ben jij de eigenaar van een kleine koopwoning in de randstad? Door te verhuizen naar een landelijke omgeving kan je opeens de eigenaar worden van een ruime woning met meer dan genoeg ruimte voor alle gezinsleden en hun hobby’s. Toch is het belangrijk om je niet te verkijken op de grootte van de woningen. Zijn jullie slechts met zijn tweeën? Dan is het af te raden om te kiezen voor een grote woning, omdat een grote woning ook meer onderhoud betekent. Kies voor een woning die ruim genoeg is en een locatie heeft die past bij al jullie wensen.

De juiste makelaar

Wil jij een woning gaan kopen in het noorden van het land, zoals bijvoorbeeld Emmen? Dan is het belangrijk om een goede makelaar in Emmen in de arm te nemen. De plaatselijke makelaar kent de lokale woningmarkt als geen ander en kan je het beste helpen met het kopen van een nieuwe woning. Zo weet je zeker dat je een woning koopt die helemaal bij jou past.

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden