Makelaarhulst

3 Tips voor het onderhoud van je tuinkussens

3 Tips voor het onderhoud van je tuinkussens

Geplaatst op

3 tips voor het onderhoud van je tuinkussens

Inmiddels is de zomer alweer bijna voorbij en kunnen de kussens van de loungesets weer opgeborgen worden. Een goed moment om te kijken of ze gewassen moeten worden. Hieronder lees je 3 tips.

Bekijk de wasvoorschriften

Toch belangrijk om te benoemen, als het goed is zijn de kussens voorzien van een waslabel. Hier staat op of je de kussens kunt wassen, of de hoes afneembaar is of dat een doekje voldoende is. Er zijn kussens met verschillende coatings waardoor ze beter bestand zijn tegen slecht weer, voor sommige matraskussens worden bijpassende reinigingsproducten aangeraden. Het onderhoud met een speciale spray is verstandig om 1 à 2 keer per jaar te doen. Zo kun je langer gebruik  maken van de kussens en blijven ze er mooier uit zien!

Opbergen van de kussens

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van het onderhoud van je kussens. Het is aan te raden om de kussens in de winter op te bergen zodat deze niet aangetast kunnen worden door regen of sneeuw. Hiervoor zijn speciale opbergbakken te koop die afsluitbaar zijn of je kunt ze opbergen in de schuur. Het belangrijkste is dat de kussens droog bewaard worden, mochten de kussens vochtig worden opgeborgen is er kans op vochtplekken en schimmels. Als er eenmaal schimmel op de kussens zit wordt het of een vervelend schoonmaakklusje of de kussens zijn niet meer bruikbaar.

Zijn je kussens aan vervanging toe?

Mocht je de kussens al een aantal jaar in je bezit hebben is het goed om eens te kijken naar de kwaliteit van de kussens, misschien is het beter om deze te vervangen. Allereerst het uiterlijk van de zitkussens, zitten er slijtageplekken op of vlekken die er niet meer uitgaan? Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het zitcomfort van de kussens, zijn de kussens nog stevig genoeg of zijn er al plekken doorgezakt? Vaak merk je dit verschil pas als je op een ander (nieuw) zitkussen gaat zitten. Na een aantal jaar kan het dus geen kwaad om dit een kritisch te bekijken. Wellicht kun je voor het volgende seizoen een nieuwe set kussens aanschaffen om zo nog meer te kunnen genieten van de tuin!

Gerelateerde berichten

vloer,woonkamer

3 moderne vloeren voor in je nieuwe woning

De meeste mensen die een nieuwe woning betrekken, willen graag één en ander aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de muren of een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden