Makelaarhulst

Zittend of staand werken?

Zittend of staand werken?

Geplaatst op

In de corona tijd zijn we allemaal meer thuis gaan werken. Sommige deden dit vrijwillig en anderen werden daartoe verplicht. Het feit is wel, dat het toch een andere omgeving is om in te werken. Je hebt niet meer je collega’s om je heen waar je gezellig een praatje mee kunt maken, maar nu heb je misschien wel je kinderen die aan je been hangen. Dit is natuurlijk ook gezellig, maar wel een andere vorm van gezelligheid. Het is goed om de juiste apparatuur voor thuis aan te schaffen, omdat je niet weet hoelang je nog thuis werk. Daarom kan het verstandig zijn om een zit-sta bureau aan te schaffen. Wat dit is? Lees het in deze blog!

Wat is een zit-sta bureau?

Het woord zit-sta bureau zegt het eigenlijk al. Het is een bureau waaraan je niet alleen kunt zitten, maar waaraan je ook kunt staan. Er zijn verschillende bureaus beschikbaar, de ene duurder dan de andere. Het zit-sta bureau heeft een bepaald mechanisme waardoor het bureau omhoog en omlaag gebracht kan worden. Het kan via bijvoorbeeld een draai systeem omhoog worden gebracht, maar het is ook mogelijk dat dit via een simpel knopje gaat. Het is dan een elektrisch verstelbaar bureau. 

Wat zijn de voordelen van een zit-sta bureau?

Steeds meer werkplekken zijn uitgerust met een zit-sta bureau. Een zit-sta bureau neem je in principe, omdat de hele dag zitten niet goed is voor je gezondheid. Een hele dag staan is ook niet goed voor je gezondheid en daarom is het goed om staan en zitten te combineren. Door te variëren verminder je de kans op klachten zoals hoofdpijn en rugpijn. Het afwisselen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het is ook goed voor je werkprestaties. De concentratie blijft hoger doordat je steeds afwisselt. Je kunt je voorstellen dat als je de hele dag zit je concentratie omlaag gaat en je vermoeider wordt. Het kan daarom handig zijn om te gaan staan waardoor je je concentratie herpakt. Een ander voordeel van een zit-sta bureau is dat het voor iedereen geschikt is. Je kunt zelf de hoogte kiezen die je fijn vindt. Daarom is een dergelijk bureau geschikt voor zowel grote als minder grote mensen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden