Makelaarhulst

Welke vloer verhoogt de woningwaarde?

vloer

Welke vloer verhoogt de woningwaarde?

Geplaatst op

De vloer is een van de dingen die veel verkopers over het hoofd zien wanneer ze hun huis gaan verkopen. En dat terwijl kopers afzien van huizen met slechte vloeren, net als van huizen die slecht ruiken of weinig tot geen aantrekkingskracht hebben. Daarom is het goed om te weten welke vloeren invloed hebben op de waarde van je huis, om deze zo goed mogelijk te verkopen.

Naar wat voor vloer zijn kopers op zoek?

Het is geen verrassing, parketvloeren zijn al lang de top keuze voor kopers. Volgens de NWFA, zeggen 99% van de makelaars dat huizen met een gietvloer, betonlook vloer of een parketvloer gemakkelijker te verkopen zijn, waarbij 90% zegt dat ze huizen met deze vloeren verkopen voor meer geld. Bovendien zegt 54% van de kopers dat ze ook bereid zijn om hier meer voor te betalen. Maar zelfs onder de luxere vloeren zit er nog verschil in gevoel van kwaliteit en waarde bij de kopers.

Waar vloeren het belangrijkst zijn in waarde

Over het algemeen kunnen verkopers wegkomen met tapijt in de slaapkamers, maar kopers zien wel graag harde vloeren in de belangrijkste delen van het huis, zoals de woonkamer en de gangen. Parket- en gietvloeren hebben voorkeur boven laminaat of vinyl, maar consistentie in het hele huis is waar het echt om gaat. Een vloerbedekking in je slaapkamer is dus geen ramp. Wat je absoluut niet mag doen is het over laten lopen van twee verschillende soorten vloeren in een drukke ruimte.

De tips voor vloeren

  1. Houd het consistent; niet te veel soorten materialen en stijlen door elkaar gebruiken
  2. Harde vloeren geven je huis meer waarde dan tapijt
  3. Als je per se tapijt wilt laten liggen, doe het dan in de slaapkamer
  4. Laat verschillende vloertypes niet samenkomen in drukke ruimtes

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden