Makelaarhulst

Welke vloer past het beste in welke ruimte?

vloer in huis

Welke vloer past het beste in welke ruimte?

Geplaatst op

De vloer is een fundamenteel onderdeel van de inrichting van elk huis. Het is iets waarbij we naar design, maar ook kwaliteit zoeken. Eén van de belangrijkste kenmerken waar we bij een vloer op moeten letten is de duurzaamheid en de mate waarin het materiaal vochtresistent is. Ook de hardheid is van belang, net zoals de mate van verkleuring bij regelmatig gebruik. In de markt vinden we talloze opties voor moderne vloeren: van gladde tot glanzende of matte vloeren, met of zonder texturen, rustieke klei of steen, keramiek of hout, kunststof of marmer, en zelfs ruw of gepolijst cement.

De locatie van de vloer is erg belangrijk bij de keuze van het materiaal. Moderne huisvloeren hebben een stabiel fundament nodig. Vaak is deze basis van cement en moet deze worden geëgaliseerd om de stroom van water naar de afvoer, vooral in gebieden zoals de badkamer en keuken, mogelijk te maken. Niet elke vloer past bij elke ruimte in je woning.

De vloer voor de entree

Aangezien er regelmatig iemand in of uit het huis loopt moet de vloer van de hal van het huis van een bestendig materiaal zijn. Op dit moment is het gemakkelijk om natuurlijke materialen te behandelen om hun duurzaamheid te verhogen. Ze komen ook in een grote verscheidenheid van kwaliteit. Wanneer de gang is geïntegreerd in de kamer, is het beste om hetzelfde type vloer te gebruiken in beide ruimtes. Esthetisch is het niet raadzaam om kleur of textuur te combineren in vloeren die een voortzetting zijn van een andere ruimte, tenzij dit een deel van het ontwerp is natuurlijk .

Hoe los je bij de keuze van de vloer het probleem op van een entree met een open ruimte bij de deur of een ruimte zonder muur? Een eenvoudige en elegante optie is om een plank te plaatsen die de breedte van de muur en de totale lengte van de open ruimte bedekt, om te voorkomen dat je te maken krijgt met het verbinden van twee soorten vloermaterialen.

De vloer in de woonkamer

Met de vloer in de woonkamer kunnen we creatiever zijn. Terwijl in de slaapkamer de aanwezigheid van neutrale kleuren ons uitnodigt om uit te rusten, kunnen we in de woonkamer kijken naar de mogelijkheden van de nieuwste vloerbedekking voor woningen, waar kleuren contrasteren of combineren met de muren en meubels. Houd er rekening mee dat het niet uitmaakt of de gekozen kleur licht of donker is. Het hangt er allemaal van af of u de vloerbedekking wilt accentueren of met de rest van de elementen wilt combineren. Natuurlijk is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de stijl die u kiest consistent is met de rest van het huis.

Als je hebt gekozen voor een minimalistische stijl waarin eenvoud de boventoon voert in de decoratie, moet je ervoor zorgen dat zowel de vloer, de muren en meubels witte of neutrale kleuren hebben. Donkergrijs, zwart en metallic accenten zijn andere opties die je in deze stijl kunt opnemen.

Als je kiest voor een mediterrane look, moet je de tegels in sterke kleuren en met patronen. Dit kan worden bereikt door het gebruik van verschillende moderne vloerbedekkingsmaterialen zoals marmer, hout of keramiek. De keuze hangt grotendeels af van je budget. Moderne gietvloeren kunnen ook in allerlei kleuren worden geleverd. Neem contact op met een professional voor innovatieve ideeën voor vloeren.

De vloer van de slaapkamer

Als je de vrijheid hebt om te kiezen, dan is ons advies om te kiezen voor hout voor de slaapverdieping, omdat dit materiaal voor warmte zorgt en tegelijkertijd de ruimte een zeer gezellige uitstraling geeft. Het gevoel van hout onder blote voeten maakt deel uit van zijn charme. De alternatieve vloerbedekking voor huizen is tegels, maar houd er rekening mee dat je in de winter een tapijt nodig hebt als je wilt voorkomen dat je voeten koud aanvoelen. Indien je de voorkeur geeft aan tegels, kun je het beste kiezen voor neutrale en koude kleuren, zoals grijs, beige, blauw of soortgelijke zachte tinten. Met kleurrijke tapijten kun je je ontwerp aanvullen.

De vloer in de badkamer

Een van de vele opties op de markt voor moderne huisvloeren is vinyl, dat ideaal is voor de badkamervloer. Keramiek, tegels of gietvloeren behoren ook tot de favoriete materialen voor badkamers. In deze ruimte kun je het beste een antislipmateriaal gebruiken dat de blote voeten op de natte vloer beschermt tegen vallen.

Een van de overwegingen die je in gedachten moet houden bij de keuze van de badkamervloer is dat deze moet passen bij de muurcoating, waardoor de ruimte de decoratie krijgt die het verdient. De keuzes zijn eindeloos. Je kunt de vloerkleur combineren met die van de wastafel of gebruik maken van contrasterende kleuren. Je kunt kiezen voor neutrale tinten als het een kleine badkamer is om een groter gevoel van ruimtelijkheid te krijgen, of zelfs spelen met de kleuren en patronen van de vloer van de douche of onder het bad.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden