Makelaarhulst

Welke badkamertegels moet ik kiezen?

badkamertegels

Welke badkamertegels moet ik kiezen?

Geplaatst op

Je hebt in je nieuwe woning misschien wel de wens om het toilet of de badkamer op de schop te nemen. Als je op zoek bent naar badkamertegels, kun je ook op verschillende plekken terecht. De vraag is alleen: welke tegels passen het beste bij jouw nieuwe badkamer? In deze blog gaan we hier wat dieper op in zodat je meer en betere informatie hebt om een goede keuze te maken waar je hopelijk nog jarenlang plezier van zult hebben!

Veel verschillende tegelmerken

Ook voor tegels zijn er verschillende merken waaruit je kunt kiezen. Er zijn winkels waarbij ze meer dan 75 verschillende grote tegelmerken verkopen. Denk hierbij aan merken zoals Porcelanosa, Castelo, Winckelmans, Casa Dolce Casa, Lea, Mutina, Sicis, Refin, Marazzi, Harlinger en vele meer! De verschillende tegelmerken hebben ieder hun eigen uitstraling, kwaliteit en natuurlijk ook prijskaartje! Houd er dus rekening mee dat wanneer je het juiste tegelmerk uitzoekt, je hier bepaalde voordelen en nadelen van zult kunnen ondervinden.

Afmetingen

Er zijn verschillende afmetingen waaruit je kunt kiezen. Een erg populaire afmeting die je vandaag de dag steeds vaker ziet, is de 60 x 30 tegels waarbij de lange zijde horizontaal komt te liggen. Deze afmetingen geven de badkamer en het toilet een ruimtelijkere uitstraling. Als je kiest voor de traditionele vierkante tegels, dan kun je de ruimte juist wat kleiner maken. Verder zijn ook de ongeveer 2 x 2 cm kleine vierkante tegeltjes nog populair.

Materiaal

Er zijn tenslotte verschillende soorten materialen waarvan de tegels gemaakt worden. Elke soort materiaal heeft weer net een wat andere uitstraling en levensduur. Ook wat betreft het onderhouden en schoonmaken van de wandtegels of de tegelvloer kan verschillen per materiaal. Populaire materialen zijn badkamertegels van natuursteen zoals leisteen, hardsteen, kalksteen, kwartsiet, graniet en marmer of badkamertegels van keramiek zoals terracottategels, faiencetegels, grestegels en cementtegels.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden