Makelaarhulst

Waarom zonnepanelen huren?

Waarom zonnepanelen huren?

Geplaatst op

Zonnepanelen kopen is een aanzienlijke investering. Wilt u graag zonnepanelen op uw dak, maar beschikt u niet over de financiële middelen om dit te doen? Dan kan het huren van zonnepanelen een interessante oplossing voor u zijn. In deze blog leggen we u alles uit wat u moet weten over het huren van zonnepanelen in Zuid-Holland.

Zonnepanelen huren of kopen?

Zonnepanelen kosten behoorlijk wat geld, inclusief installatie en een omvormer. Zonnepanelen huren kan een interessante optie zijn als u niet in één keer zoveel geld wilt uitgeven of het niet kunt betalen. Een belangrijk pluspunt van zonnepanelen huren op zich is dat de opbrengst van de zonnepanelen meestal hoger is dan de maandelijkse huur die u ervoor betaalt. U bespaart dus direct op de energiekosten. Ook heeft u geen onverwachte onderhoudskosten wanneer u zonnepanelen huurt. Toch is het kopen van zonnepanelen uiteindelijk de goedkoopste optie.

Voordelen van zonnepanelen huren

– U hoeft niet in één keer veel geld uit te geven.
– De maandelijkse huur is meestal ook lager dan het rendement van de zonnepanelen. U bespaart of spaart dus direct.
– U hoeft niet te rekenen op plotselinge kosten voor onderhoud. Het onderhoud is bij de huurprijs inbegrepen.
– Meestal kunt u de zonnepanelen na 10 jaar tegen een kleine vergoeding overnemen.
– De omvormer, die nodig is voor elk systeem met zonnepanelen, gaat ongeveer 12 jaar mee. Als u de zonnepanelen huurt, neemt de aanbieder deze kosten voor zijn rekening.

Nadelen zonnepaneel huren

– Uiteindelijk is de aanschaf goedkoper dan de huur van een systeem zonnepanelen.
– U bent aan een langdurig huurcontract gebonden. Vroegtijdig beëindigen is voor veel aanbieders niet toegestaan. Met de aanbieders waarbij dat wel mogelijk is, betaalt u veelal hoge annuleringsboetes.
– Bij enkele aanbieders wordt een jaarlijkse huurverhoging in het huurcontract bedongen. Zelfs wanneer er geen sprake is inflatie.
– Verhuurders krijgen de mogelijkheid om een rentestijging soms in de huurprijs te verrekenen.
– Bij vele verhuurders wordt in de algemene voorwaarden opgenomen dat het contract voor de verhuurder eenzijdig gewijzigd kan worden indien de wet- en regelgeving veranderen.

Wanneer is het verstandig om zonnepanelen te huren?

Kunt u zich de aanschafkosten van zonnepanelen en de eventuele kosten van onverwacht onderhoud niet veroorloven? Kunt en wilt u bovendien niet lenen? Dan kan zonnepanelen huren een verstandige optie zijn. Heeft u daarentegen wel voldoende spaargeld om in zonnepanelen te investeren, dan is het slimmer om ze meteen te kopen. Kiezen voor zonnepanelen is een goede investering.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden