Wanneer je een huis hebt gekocht van iemand anders is het erg verstandig om de sloten gelijk te vervangen. In deze blog vertellen je waarom en geven we je tips. De eerste tip is om een goede slotenmaker uit te kiezen. Zij hebben de expertise en de juiste sloten om de sloten zonder schade te vervangen. Woon je in de buurt van Haarlem, dan kan 4-locks Slotenmaker Haarlem je perfect helpen met het vervangen van de sloten. Hier hebben we goede ervaringen mee gehad.

Oude sloten

Als je een huis van iemand koopt, weet je niet zeker hoe lang de sloten al in gebruik zijn geweest. Het kan zomaar zijn dat dezelfde sloten al 20 jaar gebruikt worden. Deze oude sloten kunnen slijtage vertonen van de oude bewoners, die jarenlang de sloten hebben gebruikt. Ook externe elementen kunnen deze oude sloten hebben beschadigd, zoals het weer. Als sloten jarenlang krimpen en uitzetten door bevriezing en opwarming, verliezen ze op den duur hun sterkte. Om er zeker van te zijn dat je goede sloten in gebruik hebt, is het dus verstandig om de oude sloten gewoon te vervangen. Ga hiervoor altijd voor SKG-gecertificeerde sloten. Dit keurmerk wil zeggen dat de sloten van goede kwaliteit zijn. Deze sloten kunnen tegen een stootje en maken het dieven zeer moeilijk om te sloten te forceren.

Veilig gevoel

Het geeft ook een extra veilig gevoel om de oude sloten te vervangen. Het is jammer, maar je kunt niemand honderd procent vertrouwen. Je weet bijvoorbeeld niet of de oude bewoners extra sleutels hebben gemaakt en die achtergehouden. Vervolgens kunnen zij simpelweg naar binnen, wanneer je even niet thuis bent. Je kunt natuurlijk ook alleen de sleutels vervangen maar onderschat een goed slot niet. We denken nooit aan sloten maar wanneer ze hun taak moeten doen, moeten ze van goede kwaliteit zijn. We raden dus aan om gewoon alle sloten gelijk te vervangen bij het kopen van een nieuwe woning.