Makelaarhulst

Waar moet je op letten bij het bestellen van kartonnen dozen?

kartonnen dozen

Waar moet je op letten bij het bestellen van kartonnen dozen?

Geplaatst op

Je doet het waarschijnlijk niet dagelijks: het bestellen van kartonnen dozen. Daarom kan het lastig zijn om het juiste verpakkingsmateriaal te kiezen. Bij het bestellen van kartonnen dozen is het verstandig om op een aantal dingen te letten, zoals de kwaliteit en grootte. Hieronder lichten we dit toe.

Kwaliteit

Voor waardevolle en kwetsbare producten is het belangrijk om kartonnen dozen van goede kwaliteit te kopen. De stevigheid is hierbij erg belangrijk. Dit is afhankelijk van het aantal lagen golfkarton. Er zijn enkele, dubbele en zelfs driedubbele golfdozen op de markt. Een doos van enkel golfkarton is minder stevig, maar dient zich prima om lichte producten tot 10 kg te verzenden. Hoe meer lagen golfkarton, hoe steviger de doos is.

Gewicht

Bij het kiezen van geschikte kartonnen dozen moet je rekening houden met het gewicht van je producten. Op basis van het gewicht kies je een doos van geschikte kwaliteit die de voorwerpen kan tillen. Ook moet je rekening houden met het stapelen van de dozen. Bij het stapelen komt er steeds meer druk op de onderste doos. De onderste dozen moeten daarom van hoogwaardige kwaliteit zijn.

Grootte

De doos moet natuurlijk altijd groter zijn dan de voorwerpen die erin moeten. Op webshops van verpakkingsmaterialen wordt vaak de binnenmaat van de dozen vermeld. Zo weet je precies of de items die je in wilt pakken erin passen. Meet je voorwerpen daarom goed op, zeker wanneer je twijfelt. Houdt ook wat ruimte over voor opvulmaterialen als bubbeltjesplastic over.

Type doos

Het is ook handig om te bedenken wel type doos je nodig hebt of makkelijk vindt om te gebruiken. Amerikaanse vouwdozen zijn bijvoorbeeld erg gemakkelijk in gebruik. Dit zijn stevige dozen die aan de onder- en bovenzijde zijn voorzien van kleppen die met verpakkingstape worden gesloten. Een ander soort doos dat erg gebruiksvriendelijk is, is de autolockdoos. Autolockdozen of speedboxen sluiten automatisch en zijn daardoor drie keer zo snel op te zetten als standaard vouwdozen. Door middel van een insteekklep kun je ze sluiten. Hierdoor heb je geen tape nodig.

Gerelateerde berichten

Kerstpakketten bestellen voor je personeel

Het is binnenkort weer kerst. Voor de meeste ondernemers is dit een hectische maar ook een prettige periode. Rondom de feestdagen is het bij veel...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden