Makelaarhulst

Vind de ideale waterontharder voor thuis!

Vind de ideale waterontharder voor thuis!

Geplaatst op

Het aankopen van een nieuwe woning is een beste investering waar je niet elke keer voor komt te staan. Misschien heb je er niet veel ervaring mee en wil je graag advies over verschillende zaken die komen kijken bij het kopen en beheren van een eigen woning. Een van die dingen die je zou moeten overdenken, is het aankopen van een waterontharder. Dit is namelijk ter behoud van de leidingen en apparaten in je woning. In deze blog gaan we je er meer over vertellen, lees daarom snel verder om te zien hoe jij je eigen woning in een zo goed mogelijke staat kan houden

Wat is een waterontharder?

Het apparaat de waterontharder zorgt ervoor dat kalkaanslag geen kans krijgt in huis. Je zou kunnen zeggen, dat kalk zich niet meer kan hechten aan de leidingen door de invloed van deze waterontharder. Dit is meestal een apparaat dat op de hoofdkraan aangesloten zit. Er zijn verschillende varianten van op de markt verkrijgbaar.

Welke waterontharders zijn er allemaal?

Wanneer we kijken naar de verschillende waterontharders, dan wordt het direct duidelijk dat er een scheiding gemaakt kan worden tussen twee verschillende groepen: de fysische en de technische waterontharders. Het eerste type waterontharder werkt met magnetische straling en zorgt ervoor dat kalk zich niet kan hechten aan de leidingen in je woning en keukenapparatuur. Type twee gaat uit van een ander principe, namelijk het wisselen van ionen; die van calcium en magnesium worden gewisseld voor die van natrium. Op deze manier wordt de kalk uit het water gehaald. 

Welke waterontharder raden wij aan?

We raden de meest gemakkelijke waterontharder aan die ook het minst onderhoud vraagt, deze hoef je feitelijk helemaal geen aandacht meer te geven. Het gaat om de waterontharder die werkt met magnetische straling, dus de fysische waterontharder. Sluit hem aan op de hoofdkraan en je ziet naar enige tijd de resultaten. Deze zijn: geen kalkaanslag meer op de douchewand, de waterkoker en Senseo hoef je niet meer te ontkalken en wasmachines en vaatwassers verbruiken minder stroom en gaan langer mee.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden