Makelaarhulst

Tips om ruimte te besparen in je woning

huisinrichting

Tips om ruimte te besparen in je woning

Geplaatst op

Of je nu in een gewoon appartement, studio of studentenkamer woont: onvoldoende ruimte kan  een probleem opleveren. Als je je eigen kamers moet indelen of creatief moet zijn in je inrichting, hebben appartementen gewoon niet de ruimtelijke voordelen die een huis kan bieden. Er zijn bij het inrichten van een appartement verschillende creatieve, ruimtebesparende manieren om ruimtes optimaal te benutten. Met onderstaande ideeën kun je vaak verschillende functies in een huis combineren om ruimte te besparen.

 

1. Een verhoogde slaapruimte

Gebruik je vloeroppervlak voor entertainment en dagelijks leven. Als je je bed in een verhoogde positie plaatst, krijg je zoveel meer ruimte om te bewegen en de rest van je spullen te organiseren. Je zult ook op zoveel meer manieren van de ruimte kunnen genieten.

  1. Een bank en keuken combinatie

Je bankruimte kan ook je ontbijt-, werk- en theehoek zijn. Voeg een aanrechtblad toe aan de achterkant van de bank en bespaar ruimte elders door het ene moment te relaxen op de bank en een ander moment te ontbijten op de bank.

3. Magnetisch opbergsystemen

Vaak hebben appartementen niet de opslagruimte die je nodig hebt. Kasten zijn er niet in overvloed en je zult creatief moeten omgaan met hoe je je keuken- en badkamerbenodigdheden in het bijzonder organiseert. Met magneetstrips en een aantal leuke ideeën kun je je spullen met gemak en zonder al te veel ruimte in te nemen weergeven en organiseren.

4. Opbergruimte voor de salontafel

Gebruik je salontafel als opbergmeubel. Je kunt er films of dekens in opbergen zonder een extra plank of mand. Niet alleen krijg je het oppervlak dat je nodig hebt, maar ook een plek om wat lekkers te bewaren.

5. Creatieve meubelplaatsing

Je bank en je bed worden de grootste meubels die je in je appartement meeneemt, dus het is belangrijk dat je creatief omgaat met de plaatsing ervan, zodat je niet te veel ruimte wegneemt van de rest van het gebied. Met een slaapbank combineer je beiden in één meubel, waardoor je veel ruimte overhoudt.

6. Planken als bureau

Verdubbel je slaapkamerplanken ook als bureauruimte. Als je gewoon een laptop hebt is dit een super eenvoudige en ruimtebesparende manier om je werk gedaan te krijgen en je spullen netjes en opgeruimd te houden.

7. Hang je accessoires op

Appartementen hebben meestal kleine kasten, dus hoe meer vloeroppervlak je kunt besparen, hoe beter. Gebruik haken of extra hangers om portemonnees, schoenen en andere accessoires op te hangen in plaats van ze op de vloer te laten liggen.

8. Til het bed op

Een eenvoudige manier om meer opbergruimte aan het appartement toe te voegen is door bedverhogers toe te voegen. Je krijgt direct opbergruimte onder uw bed voor kleding of mediabehoeften buiten het seizoen.

9. Houten Couch Wraps

Vergeet de bijzettafels en pak een aantal houten bank planken. De armleuningen kunnen dienen als chique tafels wanneer je er een nodig heeft. Dit is een geweldig alternatief voor het volstoppen van een kleiner appartement met meubels.

10. Fiets ophangsysteem

Fietsen kunnen veel ruimte in beslag nemen, vooral als je geen garage hebt om ze in te verstoppen. Een fietsendrager haalt je fiets van de vloer en neemt minimale ruimte in beslag, zodat je niet continu tegen je tweewieler aanloopt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden