Veel mensen hebben moeite met kalkaanslag in hun woning. Dit is te wijten aan het harde water dat aanwezig is in het gebied waarin ze wonen. Gelukkig is er wel een manier om van deze kalkaanslag af te komen. Dit nemen we met je door in deze blog. Zo hopen we je te helpen met het verwijderen van kalkaanslag en de problemen te voorkomen die hierdoor ontstaan. Op onze site vind je nog meer blog om te lezen. Daar kun je inspiratie uithalen!

Hoe voorkom ik kalkaanslag? 

Het is gemakkelijk om kalkaanslag te voorkomen. Wat je echt nodig hebt in dit geval is een waterontharder. Deze is al voor niet al te veel te verkrijgen. Er zijn meerdere waterontharders waaruit je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld uit waterontharders die werken met een ionenwisselaar en een zoutreservoir. Deze halen de kalk uit het water, maar hebben wel een groot nadeel. Dat is namelijk het zout uit het reservoir, dat komt vaak in het zoete drinkwater van mensen en dieren terecht. Dat willen we niet. 

Er is ook een waterontharder die werkt met magnetische straling. Deze laat de kalk gewoon in het water zitten, maar bewerkt het zo dat de kalk niet hecht aan apparaten en wanden van je woning, in de douche of keuken bijvoorbeeld. 

Problemen die je voorkomt

Er zijn heel wat problemen die je kunt voorkomen wanneer je gaat voor een waterontharder. Een van de dingen die je voorkomt, is het sneller kapot gaan van verschillende dure apparaten als wasmachines, vaatwassers en koffiezetappraten. Daarin gaat namelijk kalkaanslag zitten. Ze gaan minder goed werken hierdoor, meer energie vragen en sneller stuk. Willen we dat voorkomen? Wij denken van wel. We raden je daarom de waterontharder aan met magnetische straling. Die is makkelijk te plaatsten in de meterkast en behoeft geen onderhoud. 

Wil je meer weten over wonen en interieur? Lees dan ook even onze andere blogs.