Makelaarhulst

Hoe verwijder ik kalkaanslag op een milieuvriendelijke manier?

Hoe verwijder ik kalkaanslag op een milieuvriendelijke manier?

Geplaatst op

Het is helemaal niet nodig om vervuilende middelen te gebruiken om kalkaanslag in je woning te verwijderen. Tegenwoordig moet alles ecologisch verantwoord zijn en dat is ook logisch, omdat de natuur beschermd moet worden. In deze blog gaan we je aangeven hoe je met milieuvriendelijke middelen kalkaanslag in je woning kunt verwijderen en wel op een milieuvriendelijke manier. Heb je deze blog uit? Lees dan nog even onze andere blogs, daarmee willen we je ook inspireren op het gebied van wonen. 

Ecologisch verantwoord kalkaanslag verwijderen

Het is helemaal niet moeilijk om kalkaanslag in de keuken of badkamer te verwijderen met ecologisch verantwoorde middelen. Al decennialang worden er middelen op de markt gebracht om bijvoorbeeld de wasmachine te ontkalken, de douche kalkaanslag vrij te maken of andere producten te ontdoen van de aanslag. En lang niet allemaal zijn ze milieuvriendelijk. Dat kan echt wel anders. Met goedkope middelen ook nog! Wij raden je aan om azijn of citroensap op te lossen in lauw water en daarmee de kalkaanslag te lijf te gaan. Dit zijn middelen uit grootmoeders tijd die eigenlijk veel beter werken dan de chemische varianten waar de bedrijven alleen maar geld aan willen verdienen. 

Kalkaanslag voorkomen

Het is natuurlijk veel beter om de aanslag te voorkomen. Dit is ook mogelijk. Je vraagt je misschien af hoe dat dan kan. Dit is helemaal niet moeilijk. De afgelopen jaren is er veel ingezet op innovatie op dit gebied, waardoor het nu mogelijk is om een waterontharder op de hoofdwaterleiding te zetten die het water zo behandelt dat de calcium en magnesium zich niet afzetten tegen de leidingen van je woning in apparaten. De kalk blijft als het ware in je water zitten. Dat scheelt bijzonder veel ontkalken kunnen we je vertellen. Is het dan 100% weg? In de meeste gebieden wel, maar wanneer er bijzonder hard water, dus met veel kalk, in jouw woongebied is, dan is het misschien nodig om een keer per jaar te ontkalken. Maar het staat niet in verhouding tot een waterontharder loze systematiek. Op de website ikwilvanmijnkalkaf.com kom je gemakkelijk in contact met experts over dit onderwerp. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden