Je woning is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Een locatie waar je vaak veel waarde aan hecht. Op een gegeven moment is het tijd om een grotere woning te betrekken, misschien omdat je gezinsuitbreiding hebt gehad. Soms is dan je oude woning niet meer afdoende. Bijvoorbeeld omdat er te weinig ruimte is. Ook de locatie kan een probleem voor je zijn, bijvoorbeeld omdat het huis dicht bij een sloot staat en je dit geen leuk idee vindt met je kleine kroost. Daarom moet je soms de beslissing nemen om je woning te verkopen en te verhuizen. In deze blog geven wij je tips om sneller je huis te verkopen en zo makkelijker aan je nieuwe droom te kunnen beginnen. 

Knap op en richt in

Voordat je andere dingen doet, is het belangrijk dat je de woning opknapt waar nodig. Ook een verbetering van het interieur, zoals nieuwe meubels en decoraties, voegt waarde toe aan je woning. Dan zijn mensen ook eerder geneigd om enthousiast ze worden en de koop in overweging te nemen. Het is slim om een interieurdesigner om advies te vragen. Vaak weten ze met een objectieve blik naar je woning te kijken om zo de laatste trends met de identiteit van je woning te laten samensmelten. 

Maak mooie foto´s

Mensen gaan in eerste instantie af op de foto´s die ze op een website zien. Je kunt verschillende media inzetten om je woning aan de man te brengen, maar het begint dus bij goede foto´s. Het beste is om deze te laten maken. Zo ogen ze professioneel. Zelf foto´s maken met een telefoon lukt soms wel, maar vaak ook niet. Bovendien heeft een professionele fotograaf veel ervaring met het ensceneren van kiekjes. Dan komt je huis mooi naar voren. Belangrijk is het om niet te veel persoonlijke spullen op de afbeeldingen te laten zien. Mensen moeten namelijk hun eigen fantasie aan het werk kunnen zetten. Dus niet teveel invullen, laat de mensen het maar inkleuren. 

Etaleer je woning op verschillende fora

Een goede foto is de basis, maar je moet er ook de boer mee op. Wil je graag snel je woning verkopen? Maak dan een advertentie met een leuke, aansprekelijke tekst. Combineer dit met goede foto´s. Het is goed om de fijne sfeer in de woning te benadrukken, maar ga geen verhalen vertellen over welke bijzonder momenten je meegemaakt hebt in het huis. Ook dit mogen de mensen zelf gaan invullen. Het huis moet voor hen nieuw aanvoelen en niet vol verhalen van vorige bewoners, hoewel die er stiekem natuurlijk altijd zijn.                          Wanneer je zelf geen tijd hebt voor de verkoop van je woning, of dit liever aan een professional overlaat, dan raden we je aan om een makelaar in de arm te nemen. Deze expert heeft ook een goed inzicht in de markt en weet wat er aan huizen te koop staat en wat er in de nabije toekomst aangeboden gaat worden. Daarnaast kan deze professional je helpen met het bepalen van een goede prijs en de etalering van je woning op de verschillende belangrijke online en offline media. 

Blijf ons volgen voor meer tips over wonen, woning zoeken en vinden!