Makelaarhulst

Hoe richt ik een 60s interieur in?

Sixties design

Hoe richt ik een 60s interieur in?

Geplaatst op

Wanneer we de jaren zestig voor ons zien, dan denken we aan het design uit dit tijd. Je onthoud design uit een bepaalde periode erg goed. Dat komt omdat je dagelijks in je woning te maken had met de kleuren en vormen van deze objecten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen deze dingen associëren met herinneringen uit hun jeugd. Natuurlijk kun je ook fan zijn van de jaren zestig en daarom graag een design willen dat er ‘mieters’ uitziet! Hoe je zo’n design inricht? Kijk snel met ons mee in deze blog en doe een flinke dosis inspiratie op.  

Kenmerkende elementen

Een jaren zestig interieur heeft een kenmerkend design, te herkennen aan een palet van oranje en bruin, maar ook de diverse geometrische figuren zijn een echte eyecatcher. De vorm van de meubels is ook opvallend: deze zijn doorgaans laag en hebben een rond design. Veel natuurlijke tinten kleuren de kamer. Denk ook aan de mooie verlichting, zoals de populaire lavalamp.

De jaren zestig swingen

Het idee dat de jaren zestig swingen is natuurlijk ontstaan in Londen, de stad die de popcultuur van die tijd voortgebracht heeft. Een interessante tijd vol vernieuwingen. Veel van de ontwikkelingen die we in de jaren zestig zagen, ontstonden al in de vijftiger jaren. Culturele iconen als de Beatniks zorgden toen voor de nodige innovatie. Namen als William S. Burroughs, Alan Ginsberg en Jack Kerouac staan in de hall of fame van de literatuur. Door in hun werken de personages de oude waarden te laten ontstijgen, door ze allerlei transgressie acties te laten doen, hebben deze schrijvers bijgedragen aan een bewustzijnsvorming die later in de jaren zestig massaal tot uitdrukking kwam in de mainstream popcultuur. Het design van deze jaren en de culturele iconen is ook tegenwoordig nog heel populair.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden