Makelaarhulst

Hoe domotica je huis veiliger maakt

Hoe domotica je huis veiliger maakt

Geplaatst op

Er zijn veel technische opties om je huis veiliger te maken. Wij willen in deze tekst met jou wat tips doornemen hoe jij je woning veiliger kunt maken en hoe domotica daar een rol in speelt. Alles begint natuurlijk bij de basis, dus laat ook vooral door slotenmaker amsterdam west je sloten controleren zodat je zeker weet dat het daar al niet direct fout gaat. Een slotenmaker kan direct zien of sloten vervangen moeten worden en kan dit klusje ook direct voor je klaren. 

Hoe domotica veiligheid biedt

Wanneer we kijken naar wat domotica is, dan wordt het direct duidelijk dat het huisautomatisering is. Er zijn veel dingen mogelijk met deze techniek waarin bijvoorbeeld de Google Home speaker een belangrijke rol speelt. Door middel van deze speaker kun je allerlei spraakcommando’s geven en dan is het mogelijk dat de Google app met andere apps van derden partijen een connectie maakt zodat deze apps weer allerlei apparaten kunnen aansturen. Een slim huis is een woning waarin allerlei sensoren in zitten die jou bijvoorbeeld kunnen waarschuwen voor fouten in functionaliteit, bijvoorbeeld een gaslek, et cetera.

Ook sensoren en camera’s om verdachte activiteiten of inbraken te signaleren zijn erg belangrijk.

Hou ze voor de gek!

Het is mogelijk om met behulp van domotica inbrekers voor de gek te houden en ze te laten denken dat er mensen thuis zijn terwijl er helemaal niemand thuis is. Je kunt met een app of met bepaalde klokken lampen aan laten gaan. Ook kun je TV´s laten aanspringen en ga zo maar door. 

Natuurlijk is het ook altijd slim om door je familie bijvoorbeeld de post uit de brievenbus te laten halen. Laat ook niet stapeltjes met papier op tafel liggen, dure apparaten kun je beter uit het zicht halen. Op deze manier kunnen inbrekers geen informatie verkrijgen over het feit of je nu wel of niet thuis bent. 

Op onze site houden we je graag op de hoogte dus lees ook de andere blogs die wij met grote regelmaat posten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden