Makelaarhulst

Goede isolatie in huis is erg belangrijk 

Goede isolatie in huis is erg belangrijk 

Geplaatst op

Isolatie in je woning is erg belangrijk. Je kunt geluidsisolatie toepassen, maar ook warmte-isolatie. Dat is om verschillende redenen gunstig. Je kunt in veel gevallen een lening voor spouwmuurisolatie krijgen. Lees er meer over op leenattent.nl. Daar gaat je portemonnee vrolijk van worden! Kijk snel verder in deze blog en ontdek waarom. 

Ontdek de voordelen van spouwmuursisolatie

We willen graag de voordelen van spouwmuurisolatie met je doornemen, dus we hebben ze voor je opgesomd: 

 • Spouwmuurisolatie is een effectieve en betaalbare manier om het energieverbruik van een huis te verminderen en het comfort te verhogen. 
 • Energiebesparing: Spouwmuurisolatie voorkomt dat warmte verloren gaat via de muren, waardoor je minder energie nodig hebt om het huis op de gewenste temperatuur te houden.
 • Comfortverhoging: Door de spouwmuur te isoleren, zal de binnentemperatuur constant blijven en zal er minder tocht zijn, wat leidt tot een verhoogd comfortniveau.
 • Waardevermeerdering: Een goed geïsoleerd huis is aantrekkelijker voor kopers en verhuurders en kan de waarde van een huis verhogen.
 • Geluidsreductie: Spouwmuurisolatie kan ook geluidsreductie bieden, wat betekent dat je minder last zult hebben van buitengeluiden.
 • Duurzaamheid: Spouwmuurisolatie is een duurzame oplossing die niet alleen het comfort en de energiebesparing verbetert, maar ook bijdraagt aan een groene en duurzame samenleving.

In het algemeen is spouwmuurisolatie een investering die zich op de lange termijn terugbetaalt door lagere energiekosten en een comfortabeler huis.

Gevaren van schimmelgroei in huis

Je wilt graag gezond blijven in je huis. Schimmel in huis is erg slecht. Hieronder lees je over de problemen met schimmel / vocht in huis en hoe het komt. 

 • Slechte isolatie in huis kan leiden tot verschillende gevaren die de gezondheid en veiligheid van de bewoners in gevaar brengen. 
 • Wanneer er te veel vocht in huis is, kan dit leiden tot schimmelgroei. Schimmel kan irritatie aan de ogen, neus, keel en longen veroorzaken en in sommige gevallen zelfs allergieën en astma veroorzaken.
 • Wanneer er te veel vocht in huis is, kan dit ook leiden tot structurele problemen, zoals houtrot en andere beschadigingen aan de je woning. 
 • Slechte isolatie kan leiden tot een hoog energieverbruik omdat warmte ontsnapt en koude buitenlucht binnendringt. Dit resulteert in hogere energiekosten.
 • Ondeugdelijke isolatie kan ook leiden tot oververhitting, vooral in de zomer, waardoor de airconditioning harder moet werken om het huis op een comfortabele temperatuur te houden.
 • Gezondheidsproblemen kunnen de kop op steken, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen.

In het algemeen is het belangrijk om goed te isoleren om te voorkomen dat deze gevaren zich voordoen. Als je twijfelt over de kwaliteit van de isolatie in je huis, is het raadzaam om een expert in te schakelen voor een grondige inspectie en eventuele verbeteringen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden