Makelaarhulst

Een scheiding met behulp van een mediator

Een scheiding met behulp van een mediator

Geplaatst op

Een scheiding. Dat is niet niks. Er moet voor een scheiding veel geregeld worden. Zo moet je kijken naar de gezamenlijke woning en verdere afspraken die er gemaakt moeten worden. Wat doe je bijvoorbeeld met de woning? En kan een mediator Utrecht misschien helpen om tot de juiste oplossingen te komen?

Wat gebeurt er met de woning?

Wanneer je de beslissing hebt gemaakt om te gaan scheiden, moeten er afspraken gemaakt worden over de woning. Hier moet gekeken worden naar wie de eigenaar van een woning is. Was de woning van jullie samen of was deze van een van jullie? Onder begeleiding van een mediator Utrecht bespreek je samen wie in de woning blijft wonen. Het kan soms zijn dat je dan de ander uit moet kopen. Wanneer is dit het geval? Wanneer je getrouwd bent in de gemeenschap van goederen heb je recht op de helft van de waarde van een woning. Hierbij moet je dus de helft van de prijs nog betalen. In het geval dat je samen bent zonder gemeenschap van goederen, is er geen sprake van uitkopen. 

Wat doet een mediator Utrecht?

Een mediator Utrecht is een onafhankelijk persoon. Deze staat dus tussen de twee personen in. Samen met de personen die gaan scheiden gaat een mediator Utrecht zitten. Hierbij bespreken ze zowel de zakelijke als de emotionele kant van een scheiding. Het is natuurlijk niet zomaar iets. Bij de gesprekken zorgt mediator Utrecht voor een structuur. De twee die gaan scheiden kunnen wel eens uitvallen naar elkaar. Het is belangrijk dat de mediator Utrecht een structuur aanbrengt in het gesprek, zodat je dit voorkomt. Ook is het belangrijk dat mediator Utrecht de voortgang en procedures bijhoudt. 

Je wilt wanneer je gaat scheiden natuurlijk zo snel mogelijk tot een goede oplossing komen. Het is belangrijk dat tijdens een gesprek ieder zijn woordje kan doen. De mediator Utrecht zorgt er voor dat er hier ruimte voor is. Uiteindelijk handelt de mediator Utrecht oplossingsgericht en stelt hij een overeenkomst vast. Hij brengt dus als eerste meerdere opties, waarnaar de opties worden besproken. Uiteindelijk wordt de beste optie vastgesteld.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden