Mensen die hun huis willen renoveren houden rekening met twee factoren. Ten eerste moet de renovatie het huis prettiger maken om in te wonen, op wat voor manier dan ook. En ten tweede is het fijn als een groot deel van de kosten worden opgevangen door een waardestijging van het huis. Er zijn talloze verbouwingen en aanpassingen mogelijk, maar niet alles maakt het huis daadwerkelijk aantrekkelijker voor potentiële kopers. In dit blog kijken we naar drie hele goede verbouwingen voor de waarde van het huis.

Efficiënte en effectieve isolatie

Vooral bij de renovatie van wat oudere huizen kan een goede isolatie enorm veel waarde opleveren, ook terwijl je er nog zelf woont. Om te beginnen zijn de kosten van nieuwe isolatie niet erg hoog. Daarnaast kun je het plaatsen van nieuwe isolatie combineren met eventuele andere verbouwingen (denk aan een nieuwe vloer, of een nieuw dak. Daarnaast bespaar je door isolatie meteen een hoop geld op de stookkosten van je huis. Ook kun je scheuren in muren dichten voor een betere isolatie. De meeste scheuren vind je rondom ramen en deuren, in de kelder en bij aansluitingen.

Geef een kamer een (ander) doel

Veel mensen kiezen voor een uitbreiding van het huis, zoals een serre. Dit zijn investeringen waarvan je de kosten vaak niet helemaal terugziet in de waarde van je huis. Zeker niet als de kosten van de bouw door ‘onvoorziene omstandigheden’ ineens hoger zijn dan je vooraf had berekend. In plaats vaan een nieuwe ruimte kun je een bestaande ruimte een ander doel geven. Afhankelijk van de ruimtes kunnen de doelen verschillen. Heb je maar een wc in een huis van twee verdiepingen? Een extra wc op de andere verdieping is een waardevolle toevoeging. Heb je een redelijke zolder die amper gebruikt wordt? Dan kun je een dakkapel kopen om meer licht te creëren en een likje verf toevoegen. Met een paar kleine extra aanpassingen creëer je een nieuwe slaap- of speelkamer voor kinderen.

Renoveer de keuken

De renovatie van een keuken is ook vooral waardevol bij een wat ouder huis. Voor veel mensen is de keuken het hart van het huis en ze willen graag dat hun keuken er top uitziet. Let wel op dat je met de verbouwing niet doorslaat. Kopers knappen af op een keuken die totaal niet bij het huis of, in sommige gevallen, de buurt past. Let bij het renoveren goed op de materialen en kleuren die je gebruikt. Dat is vaak bepalender en aantrekkelijker dan een enorm luxe aanrecht met allerlei indrukwekkende apparaten. Het moet goed zijn, maar het hoeft geen restaurantkeuken te worden.