Makelaarhulst

De waarde van uw huis verhogen met een schutting

betonnen muur

De waarde van uw huis verhogen met een schutting

Geplaatst op

Het kan vreemd overkomen dat op het oog gelijkwaardige huizen kunnen worden verkocht voor verschillende prijzen, waar de ene erg duur kan zijn, en de andere lager geprijsd is. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen. Mensen worden echter misleid om te geloven dat de waarde van hun huis grotendeels afhangt van hoe goed het is gebouwd en hoe uniek het interieur is ontworpen. Hoewel de waarde van uw huis afhangt van de inrichting van het interieur,  heeft het ook te maken met het exterieur, omdat dat is wat mensen direct zien het moment dat iemand het erf opstapt.

 

De invloed van het erf

Als u het huis met veel overwaarde wilt verkopen, kunt u enkele wijzigingen aan de buitenkant van uw huis overwegen. Een belangrijk onderdeel van de buitenkant van het huis vormt de schutting. De werkelijke waarde die een schutting of hek toevoegt aan een bepaald huis varieert en hangt ook vooral af van het type schutting dat wordt gebruikt. De bouw van een hek kan een investering zijn en deze zaken worden allemaal meegewogen wanneer de waarde wordt geschat. Niet alle soorten hekken of schuttingen zijn in staat zullen om substantiële waarde toe te voegen aan uw woning. Hieronder zijn een paar tips om u te helpen waarde toe te voegen aan uw woning voor de verkoop ervan.

 

Overweeg waar de schutting het meest nodig is

Hoewel een hek of schutting veel voordelen biedt aan een huiseigenaar, moet het altijd op een zeer voordelige plaats op uw eigendom worden geplaatst. Een duidelijk voorbeeld is de situatie waarin u een onaangenaam zicht heeft op een bepaalde plaats rond uw huis. Het zal uiterst effectief zijn als u uw hek bouwt om een dergelijke plaats uit het zicht veld te verwijderen.

Ten tweede, wanneer u een zeer hoge schutting bouwt in de voortuin uw huis, vermindert dit gewoon de aantrekkelijkheid van uw huis in vergelijking met het hebben van hetzelfde hek in de achtertuin, die aanzienlijke waarde toevoegt aan uw huis.

 

Tegengestelde belangen

Als huiseigenaar is uw belangrijkste drijfveer om de waarde van uw eigendom te verhogen, maar dat is het tegenovergestelde voor elke potentiële koper. Hij of zij is gewoon op zoek naar een schutting of hek dat voldoet aan het doel om veiligheid en privacy te kunnen bieden. Dat betekent echter niet dat een koper een huis met een kwalitatief hoogwaardige schutting om het huis zonder hek zal proberen te kopen. De nieuwe bewoner zal wel bereid zijn om een paar extra euro’s te betalen voor een huis met een hek, omdat het hen ook tijd en moeite bespaart.

 

Gebruikte bouwmaterialen voor schuttingen

Deze factor is van grote invloed op de taxatie van uw woning. De meerwaarde van een schutting hangt samen met de materialen die u gebruikt tijdens de installatie van het hek of schutting. Solide materialen als hout en smeedijzer versterken het gevoel van veiligheid. Een betonnen schutting is een duurzame oplossing, waarvan de nieuwe eigenaar zeker weet dat het object nog jaren mee kan gaan.

 

Laat de schutting bouwen door een vakman

Laat de eenvoud van sommige soorten hekwerk u niet misleiden door te denken dat u het zelf kunt doen. Als u waarde wilt toevoegen aan uw huis met schutting of hek, dan is het aan te raden om de diensten van een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Een hek dat niet goed is geïnstalleerd is altijd niet in staat om bijvoorbeeld harde wind op te vangen en dus is het altijd belangrijk om uw hek te laten installeren door een vakman, zodat de schutting er nog goed uitziet op het moment van verkoop.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden