Makelaarhulst

De voordelen van spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie

De voordelen van spouwmuurisolatie

Geplaatst op

Spouwmuur kan op een paar eenvoudige manieren worden geïsoleerd. De meest gebruikte materialen zijn steenwol die in de holte wordt gelegd of geblazen of dunne geëxpandeerde polystyreen platen die tussen de twee bladeren worden geplaatst. Bij gedeeltelijke vulling blijft er een kleine spleet of holle ruimte tussen het isolatiemateriaal en de wandbladen over, wat niet het geval is bij de volledige vulmethode, waarbij de volledige spouw met isolatie is bedekt. Terwijl steenwol meestal wordt gebruikt voor volledige vulling, zijn polystyreenplaten in beide methoden toepasbaar.

Nu dat je op de hoogte bent van een aantal basistermen en methoden, laten we verder gaan met alle voordelen van spouwmuurisolatie die in de onderstaande lijst worden gegeven.

Bespaar geld

Het eerste en waarschijnlijk belangrijkste voordeel heeft te maken met lagere elektriciteitsrekeningen en geldbesparingen. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat veel warmte verloren gaat door slecht geïsoleerde muren. Het toevoegen van isolatie kan dat probleem oplossen, omdat het warmteverlies wordt verminderd en daarmee het energieverbruik in je huis. Dit resulteert in lagere elektriciteitsrekeningen voor alle seizoenen. Niet alleen voor de wintermaanden, wat een veelvoorkomend misverstand is. In de zomer voorkomt isolatie dat de warmte het huis binnenkomt, zodat je de airconditioning niet vaak hoeft aan te zetten. Naast het besparen van geld, ben je ook milieubewust bezig wanneer je je muren isoleert.

Verkopen van je woning

Tot slot, als je denkt aan de verkoop van je woning is het installeren van isolatie een geweldige manier om de waarde van je woning te verhogen. Bij het zoeken naar een huis hebben mensen de neiging nieuwe manieren te proberen om de kosten verbonden aan het verbouwen van hun onlangs gekochte huis te verminderen. Dat betekent dat ze bereid zullen zijn om in eerste instantie meer te betalen als ze weten dat ze later niet veel geld hoeven te investeren in isolatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden