Makelaarhulst

De verschillende typen coniferen als afscheiding in je tuin

De verschillende typen coniferen als afscheiding in je tuin

Geplaatst op

Coniferen zijn prachtige groenblijvende bomen, die je ideaal kunt gebruiken voor het creëren van een haag als afscheiding van je tuin met die van de buren. Bij het kopen van een conifeer kies je of je gaat voor een klein formaat conifeer (bijvoorbeeld met een hoogte van 120 – 140 cm), die nog veel moet groeien of dat je al grotere boompjes koopt (bijvoorbeeld met een hoogte van 220 – 240 cm), zodat er meteen een haag staat. Coniferen doen het goed in het Nederlandse klimaat. In de winter hoef je niet aan de gang met bescherming tegen de koude en winterse temperaturen. De boom is gewoon winterhard! Doorgaans kun je kiezen uit drie typen coniferen: de Conifeer Brabant, Conifeer Smaragd en de Conifeer Excelsa. 

Conifeer Brabant – Thuja occidentalis Brabant

De Thuja occidentalis Brabant is een zeer onderhoudsvriendelijke boom. Hij is namelijk winterhard en je kunt hem snoeien op elke gewenste hoogte. Hij groeit ongeveer zo een 30 – 40 cm per jaar. Als je de conifeer koopt kun je kiezen uit formaten variërend van 80 cm tot 2 meter. De Conifeer Brabant vormt een erg dichte haag, waardoor je veel privacy krijgt. 

Conifeer Smaragd – Thuja occidentalis Smaragd

De Thuja occidentalis Smaragd is te herkennen aan de kegelvormige vorm en de compacte groei. Ook de Smaragd behoudt zijn heldergroene kleur in de winter. Daarnaast is deze conifeer onderhoudsvriendelijk, doordat deze boom weinig verzorging nodig heeft. Snoei de boom 2x per jaar. 1x in het voorjaar en vervolgens in augustus. De haag mag in de volle zon of halfschaduw worden geplaatst. Geef de boom na het planten zeker twee keer per week voldoende water. Bij warm weer raden we aan ’s avonds als de zon weg is ook wat extra water te geven. Dit geldt ook voor oudere coniferen. Voldoende water betekent ongeveer een volle emmer water per boom. 

Conifeer Excelsa – Thuja plicata Excelsa

De Thuja plicata Excelsa beter bekend als de conifeer Excelsa is een naaldbehoudende plant. Ook de Excelsa is winterhard en behoudt zijn groene kleur het hele jaar lang. Deze boom wordt ook wel is de reuzenlevensboom genoemd. De conifeer kan tot wel 6 meter hoog worden en groeit ongeveer 30 – 40 centimeter per jaar. Ook de Excelsa snoei je het liefst 2x per jaar, een keer eind juni en vervolgens in september. Snoei nooit in de volle zon. Ook deze haag zet je in de volle zon of in halfschaduw, dan groei hij op zijn best. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden